- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руска војска ликвидирала око 60 припадника „Грузијске легије“

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаЛансирање ракете из система "Искандер" током специјалне војне операције у Украјини
Лансирање ракете из система Искандер током специјалне војне операције у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2023
Пратите нас
Оружане снаге Русије ликвидирале су уз помоћ ракетног система „Искандер“ до 60 припадника „Грузијске легије“ код зграде библиотеке у Константиновки, у Доњецкој Народној Републици.
Реч је о милитантима који су учествовали у зверском иживљавању и убиствима руских војника код Кијева у марту прошле године, саопштило је Министарство одбране Русије.
„Министарство одбране Русије има информације о сваком страном плаћенику који је умешан у убиства рускиих војника. Њих ће стићи заслужена освета“, додаје се у саопштењу.
Из Министарства је, такође, саопштено да су посаде јуришних авиона Су-25 уништиле камуфлиране позиције и оклопну технику украјинских снага најмоћнијим ненавођеним авијационим ракетама руске авијације С-25.
Ракете из серије С-25 представљају најмоћније руске ненавођене авијационе ракете класе „ваздух-земља“. Дужина ракета је већа од 3,3 метра, маса пројектила између 380 и 480 килограма, у зависности од модификације, а маса бојеве јединице од 150 до 190 килограма, у зависности од модификације. Ракете су предвиђене за уништавање оклопне технике, војске, чврстих склоништа, пољских утврђења, аеродромске и железничке инфрастурктуре.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала