- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Батлер испоручио Милвокију 56 поена – Холивуд видео трилер са срећним крајем

© AP Photo / Marta LavandierЏими Батлер
Џими Батлер - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2023
Пратите нас
Кошаркаши Мајами Хита успели су да „истопе“ минус 16 у последњој деоници и да славе против Милвокија – 119:114 у четвртом мечу плеј-оф серије, а партију каријере пружио је Џими Батлер. Искусни 33-годишњи Американац убацио је нестварних 56 поена и најзаслужнији је што су Хитси на корак од изненађења и елиминације Бакса јер воде 3:1 у серији.
Какав меч, меч за памћење у ком је Америка могла да ужива у вансеријској партији Џимија Батлера.
Имао је Мајами огроман заостатак у виду 16 поена у одлучујућој деоници, али се онда разгоропадио ас Мајамија за ког играчи Милвокија нису имали решење. Батлер је шутирао 19/28 из игре, с линије пенала 15/18, на све то имао је девет скокова и две асистенције за непуних 41 минут проведен на паркету.
Батлер је у одлучујућој четвртини узео кратак предах, али када се вратио на паркет догодила се магија. У тренуцима када су Бакси имали комотних 98:87, до краја сусрета је Милвоки постигао 16 поена, а сам Батлер избројао је до 22, од укупних 56!
Преломни тренуци одиграли су се на минут пре краја, када је Џими погодио два шута с дистанце при вођству Милвокија 109:107, после чега се могло чути како поручује: "Ово сам ја"!
Ни повратак Јаниса Адетокумба није помогао Милвокију да слави против Мајамија. Убацио је натурализовани Грк 26 поена, имао је 10 скокова, а партију каријере пружио је и Брук Лопез са 36 поена и 11 скокова, али узалуд.
Било је то вече Џимија Батлера који је стигао у друштво највећих играча НБА лиге. Наиме, само тројица кошаркаша успела су да постигну већи број поена у једном плеј-оф мечу. Реч је о легендарном Мајклу Џордану који је 1986. године против Бостона у дресу Чикага избројао до 63, док је Елџин Бејлор исто против Бостона постигао 61 поен. Донован Мичел је 2020. године затрпао кош Денвера и меч је оконачо са 57 поена.
Џими Батлер је 29. кошаркаш у историји НБА лиге који је успео у једном мечу елиминационе фазе да постигне преко 50 поена.
Мајами води 3:1 и имаће прилику у Милвокију да се домогне друге рунде плеј-офа.
А нестваран меч у Холивуду одиграли су Лос Анђелес Лејкерси и Мемфис. Свашта се издешавало у последњих неколико секунди, да би продужетак морао да одлучи победника. Трилер са срећним крајем припао је Џејмсу и екипи.
Али, кренимо редом. Прво је Мемфис повео на мање од 10 секунди до краја 104:102, поготком Бејна на додавање Морента.
Лопту у руке узео је Леброн Џејмс који је без проблема реализовао тежак двокорак и донео је изједначење.
Покушао је Џа Морент да запечати судбину Лејкерса, али га је Ентони Дејвис изблокирао. Џејмс је са своје половине „испалио ракету“ и погодио без коске, али је сат показао да је време истекло и ушло се у продужетак – 104:104.
Ту се домаћин боље снашао и дошао је до тријумфа резултатом 117:111, те Лејкерси сада воде 3:1 у серији.
Џејмс је сусрет окончао дабл-дабл учинком, 22 поена уз импресивних 20 скокова и седам асистенција. С друге стране, Бејн је избројао до 36, а Морент је стао на 19 поена уз четири скока и седам асистенција.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Александар Рашић - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2023
СПОРТ
Трио Дулетових црно-белих хероја из 2010. за Спутњик: „Само је небо граница за Жељков Партизан“
Црвена звезда - Цедевита Олимпија - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2023
СПОРТ
Дончић гледао победу Звезде у Љубљани
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала