- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Лекић: Скупштински одбор ће тражити објашњење зашто је Влада Црне Горе подржала захтев тзв. Косова

© Sputnik / Бобан НововићМиодраг Лекић
Миодраг Лекић - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2023
Пратите нас
Скупштински Одбор за међународне односе и исељенике Скупштине Црне Горе затражиће извјештај о разлозима и методу доношења одлуке Владе да подржи пријем тзв. Косова у Савјет Европе, казао је предсједник Одбора Миодраг Лекић.
Како је истакао, одлука црногорске владе да подржи пријем тзв. Косова у Савјет Европе, и то у форми тајанствене одлуке од које се затим компоненте Владе јавно дистанцирају, представља нови прилог неозбиљности и неодговорности црногорске државе.
„Слично 42. Влади и 43. Влада - састављена од УРА-е, СНП-а, Бошњачке странке и албанских партија није налазила за сходно да консултује или макар обавијести Одбор за међународне односе и исељенике о овој, за грађане Црне Горе осјетљивој материји и одлуци“, поручио је Лекић.
Напоменуо је да ће Одбор за међународне односе и исељенике затражити извјештај о разлозима и методу доношења поменуте одлуке, која је, како је казао, очигледно усвојена неким парадржавним и парадипломатским начином, а у сваком случају је недемократски и нетранспарентан.
Потпредсједник Владе Црне Горе и лидер СНП-а Владимир Јоковић изјавио је да се о питању да ли тзв. Косово треба да буде примљено у Савјет Европе није одлучивало на сједници Владе Црне Горе. Он је рекао да министри из СНП-а сигурно не би гласали да Црна Гора подржи пријем тзв. Косова да је то било када била тема на Влади.
Милан Кнежевић, председник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2023
РЕГИОН
Кнежевић о гласању Црне Горе у Савету Европе: Национална срамота и нож у леђа Србији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала