- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Бањалуко, хвала“ – Рус осетио огромну љубав и послао поруку на српском

© Sputnik / Тамара РанковићАндреј Рубљов
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2023
Пратите нас
Андреј Рубљов, руски тенисер, захвалио се навијачима и организаторима турнира у Бањалуци где је поражен у финалу од Душана Лајовића. Рус је после сваког меча испраћен великим овацијама, а његови потези били су испраћени аплаузом, чак и када је играо против српског тенисера.
„Бањалуко хвала“, написао је Андреј Рубљов уз фотографију са Српска опена турнира на којем је бранио пехар који је претходно освојио прошле године у Београду.
Кратка, али искрена порука руског тенисера јер је заиста од самог доласка у Републику Српску третиран као домаћи тенисер што је и сам рекао када је стигао у Бањалуку.
„Осећам се као локални тенисер, овде ме познаје више људи него у Монте Карлу“, рекао је Рубљов са широким осмехом на лицу јер је осетио да је заиста добродошао на Српска опен.
Иако је претходно освојио Мастерс у Монте Карлу, свој први турнир из хиљаду серије, Рубљов се одмах запутио у Бањалуку, а право из авиона отишао је у локални ресторан на чувене ћевапе које је касније и сам покушао да спреми.
Топла атмосфера била му је доказ да су Бањалучани са великим поштовањем желели да угосте руског тенисера, а Андреј је био збуњен јер је очекивао да га поред Новака Ђоковића нико неће доживљавати као звезду, међутим први га је демантовао Ђорђе Ђоковић.
„Невероватно је шта Ђорђе чини да ја дођем овде. Све је урадио да дођем овде, а не знам чиме сам толико заслужио“, рекао је Рубљов после пораза у финалу.
Када је упитан да ли ће играти наредне године у Србији или Бањалуци, уколико се тај турнир буде одржао, Андреј је истакао да је све могуће управо због организатора који толико предано раде на његовом доласку.
*Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Центрани терен, Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2023
СПОРТ
Вимблдон увео нове санкције: „Руски медији нису добродошли“
Паула Бадоса - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2023
СПОРТ
Осетила је како је било славној Рускињи – и потонула: „Притисак ме је довео до депресије“
Рафаел Надал и његво стриц Тони (лево) - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2023
СПОРТ
„Нећемо да се лажемо...“ – наставља се сага око Надала
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала