- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Има нешто у Партизановом броју 7

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркаш Партизана Кевин Пантер
Кошаркаш Партизана Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2023
Пратите нас
Партизан је 2010. године савладао Макаби из Тел Авива у првој утакмици четвртфиналне серије и тако трасирао пут ка Фајнал фору. Тада је блистао играч са бројем седам - Душан Кецман. Чини се да се историја понавља.
Кецман је у Тел Авиву у првој утакмици плеј-офа погодио седам тројки из девет покушаја, завршио је утакмицу са чак 29 датих поена.
Било је потребно да Кецман одигра утакмицу живота па да врати црно-беле из резултатског понора. Тринаест година касније - слична прича. Само другачија сцена.
Партизан је гостовао Реал Мадриду у првој утакмици плеј-офа и поново је било потребно да један играч искочи и одигра мајсторску партију.
Поново је то била Партизанова седмица, овога пута Кевин Пантер.
Пантер је убацио 26 поена и гађао је за три поена 5/8. Не само да је погодио онај кључни шут, него је дао још једну тројку уз фаул са којом је оживео црно-беле. Дакле, сличан учинак оном Кецмановом из Израела.
Памтиће се Пантерова тројка...
„Сада морамо да идемо још више, да будемо још опрезнији и концентрисанији. Имали смо све то у овој утакмици, сада морамо још боље у сваком смислу за други меч. Морамо да се понашамо као да смо изгубили. Звучи лудо, али је боље тако, да заборавимо на прву утакмицу и ментално останемо прибрани, да играмо на победу и у другој утакмици. Да останемо оштри психички“, поручио херој Парног ваљка Кевин Пантер.
Некако се и пред почетак серије говорило да Партизан може до брејка у првој утакмици, да су му тада највеће шансе, а то се потврдило и сада у Мадриду као пре више од деценије у Тел Авиву.
„Сада морамо да узмемо још једну победу. Једну смо узели, сада нам треба још једна. Била је одлична утакмица свих нас, ово је оно што смо хтели, сада нас чека друга утакмица која ће бити још тежа, али морамо да одговоримо“, констатовао је Пантер.
Видећемо да ли ће Партизан чекати Београд да са евентуалне две победе обезбеди пласман на Фајнал фор, или ће можда за разлику од пре 13 година успети да дође до још једног брејка у Мадриду што би само по себи било невероватно.
У првој утакмици серије Партизанов капитен одиграо је капитенски.
Реинкарнирао је Кецманову партију из Тел Авива.
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2023
СПОРТ
Обрадовић: Лепота кошарке – тражио сам да Пантер одлучи утакмицу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала