- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Обрадовић: Лепота кошарке – тражио сам да Пантер одлучи утакмицу

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељко Обрадовић
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2023
Пратите нас
После фантастичне утакмице у победе Партизана против Реала у Мадриду, Жељко Обрадовић, тренер црно-белих, није крио задовољство, али је подвукао да нема опуштања и да ће наредна утакмица бити још важнија. Када је реч о шуту Кевина Пантера који је тројком донео победу, Обрадовић истиче да је имао пуно поверење у капитена јер је Пантер то већ радио.
Предност на утакмици Партизана и Реал Мадрида се смењивала, али ниједног тренутка није деловало да је нека екипа ближа победи, па чак ни када је домаћи тим имао плус седам у другом делу четврте деонице.
Лепота кошарке је оно што је красило ову утакмицу, много тога се дешавало у последњим секундама,наше вођство, кош и фаул за њих, они воде један разлике и онда лопта иде на Кевина, играчу који је много пута до сада одлучио утакмицу, али генерално екипа се борила и на томе сам најзадовољнији“, истакао је Обрадовић после велике победе Партизана (89:87).
Пресудила је тројка Кевина Пантера који је потпуно хладнокрвно држао лопту у рукама и јасно се видело да ће преузети одговорност.

„Лопта је била у његовим рукама, ја сам тражио да он буде тај који ће да одлучује утакмицу, ово није први пут најискреније се надам да није последњи. Он то ради на тренинзима, он је посвећен. Захваљујући томе што ради на том шуту, бесконачно га понавља то је за њега постао аутоматизам. Сада можемо да се враћамо на моју одлуку да буде капитен“, рекао је Обрадовић о Пантеру.

Оно што тренер црно-белих посебно подвлачи је да његови играчи не смеју да се опусте због чињенице да ће имати две утакмице код куће.
Серија је отворена, немамо разлога да мислимо да смо нешто превише урадили јер играмо против тима који је направљен не само за фајнал фор, него и који је један од главних фаворита као и увек за освајање. Највећу грешку коју би могли да направимо то је да играмо опуштено зато што остављати нешто за касније је немогуће. То је прва ствар коју сам рекао играчима у славчионици, да је следећа утакмица кључна“, објаснио је Обрадовић.
Легендарни стручњак имао је другачији план на почетку утакмице, али је морао да га мења због фаулова Алена Смаилагића и Зека Ледеја.
„Имали смо план за утакмицу, поремећ је тиме што су Смаилагић и Ледеј рано добили фаулове, али смо нашли неки начин да не трпимо. Међутим, Реал Мадрид је озбиљна екипа, имали смо проблеме у првом полувремену у игри један на један, јер нисмо покушавали да не дају много поена доле и примили смо много поена на доњем посту. На крају смо завршили захвљујући шуту за три поена, јер су они имали девет више од нас, то мора да изгледа много боље, а пре све и паметније“, истакао је Обрадовић.
Један од кључева Партизанове победе крио се и у агресивности.
„Неки играчи су носили агресивност, улазак Мадара је био важан, али када се добије утакмица на овакав начин онда треба честитати свима јер је ово победа тима. Као што и они знају да је увек тим најважнији“, објаснио је тренер црно-белих.
Шпанци су се одушевили подршком коју ја Партизан имао у Мадриду, а Обрадовић је још једном искористио прилику да похвали навијаче.
„Од свега је најпозитивнија победа, хвала дивним људима који су дошли да нас бодре, добио сам питање и од шпанских медија о навијачима, чули су колико нас подржавају и питали су о атмосфери која је била прелепа,а на крају најпозитивније од свега што имамо две утакмице у нашој Арени“, рекао је Обрадовић који је после победе честитао и одбојкашима Партизана на титули.
„Чуо сам да су одбојкаши освојили титулу, феноменалан резултат и честитам им на томе“, поручио је Жељко Обрадовић.
*Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2023
СПОРТ
Јокић трипл-даблом одвео Денвер у полуфинале – Бостон видео моћног Богдана
Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2023
СПОРТ
Салетов дух ушао у Пантера – овако је Кевин утишао Мадрид /видео/
Кошаркаш Партизана Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2023
СПОРТ
Историјска победа и брејк Партизана – Пантерова тројка за памћење!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала