- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ о испоруци муниције са уранијумом Кијеву: Погледајте какве су последице у Југославији

© Sputnik / Наталья СеливерстоваМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2023
Пратите нас
Велика Британија ће морати да сноси одговорност за испоруке муниције са осиромашеним уранијумом Кијеву, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Ова информација је веома тужна. Британци морају да схвате да ће морати да сносе одговорност за ово“, рекао је Песков новинарима.
Портпарол је додао да ће људима бити нанета непоправљива штета, а последице употребе осиромашеног уранијума по здравље видљиве су у Југославији.
„Већ смо скретали пажњу западној јавности на оне званичне податке који су већ објављени о употреби ове врсте муниције током бомбардовања Југославије. Када је НАТО бомбардовао Југославију. И подаци о растућем броју онколошких болесника и других болести“, рекао је Песков.
Он је нагласио да они који буду директно користили такву муницију треба да схвате да „не само да ће нанети непоправљиву штету себи и својим грађанима, већ ће за то морати да сносе одговорност“.
Раније је заменик британског министра одбране Џејмс Хипи изјавио да је Лондон Кијеву послао на хиљаде граната за тенкове „челенџер 2“, укључујући и оне са осиромашеним уранијумом, али да не прати одакле се те гранате испаљују.
Последице НАТО бомбардовања у близини Прешева - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2023
РУСИЈА
Лавров још једном подсетио на последице бомбардовања Југославије осиромашеним уранијумом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала