- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић трипл-даблом одвео Денвер у полуфинале – Бостон видео моћног Богдана

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2023
Пратите нас
Никола Јокић, српски кошаркаш, новим трипл-дабл учинком донео је Денверу победу против Минесоте резултатом 112:109 и обезбедио пласман у полуфинале Западне конференције. Нагетси су уписали четврту победу наспрам једне победе Минесоте, а у полуфиналу их чека тежи задатак односно Финикс.
Био је Никола Јокић на висини задатка од почетка утакмице, а трипл-дабл учинком могао је да се похвали већ после треће деонице. До краја меча српски ас уписао је 28 поена, 17 скокова и 12 асистенција.
Јокић је могао да убаци далеко већи број поена, али је уписао и 21 промашај, међутим то није утицало на резултат јер је надоместио неким другим аспектима, а много је помогла и игра Џамала Мареја који је у сјајној форми.
Мареј је био најефикаснији играч утакмице са 35 поена, четири скока и пет асистенција, док се у екипи Минесоте највише истакао Ентони Едвардс са 29 поена, осам скокова и седам асистенција.
На минут до краја резултат је био изједначен, а потом је Јокић убацио два поена и поентирао оба пута са линије слобоних бацања да би потом Брус Браун задржао ту предност што је Денверу донело победу, четврту у серији против Минесоте.
Међутим, славио је и Финикс у фанстастичној утакмици против Лос Анђелес Клиперса резултатом 136:130 и тако заказао полуфинални окршај са Нагетсима који ће имати тежак посао.
Док су Денвер и Финикс обезбедили полуфинале, за то се и даље бори Атланта која је уписала другу победу против Бостона резултатом 119:117, а велике заслуге приписују се Богдану Богдановићу.
Српски кошаркаш уписао је 18 поена, шест скокова и пет асистенција, док је убедљиво најефикаснији био Тре Јанг са 38 поена, четири скока и 13 асистенција. Атланти је неопходна још једна победа како би стигли до изједначења од 3:3.
*Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2023
СПОРТ
Салетов дух ушао у Пантера – овако је Кевин утишао Мадрид /видео/
Кошаркаш Партизана Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2023
СПОРТ
Историјска победа и брејк Партизана – Пантерова тројка за памћење!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала