Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Нови атак на Србе на Бистричком мосту: Приштинске власти држале раднике Поште Србије седам сати

© AP Photo / Visar KryeziuКосовска полиција
Косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2023
Пратите нас
Радницима „Поште Србије“ које је специјална полиција тзв. Косова, заједно са новцем који су превозили, зауставила на пункту код Бистричког моста и упутила их на царински терминал у Јужној Митровици, после вишесатног задржавања омогућен је несметани пролазак и превоз новца, рекао је директор радне јединице „Поште Србије“ на КиМ Иван Милојевић.
Радници „Поште“ су на царинском терминалу задржани седам сати, од 12.30 до 19.30 часова.
„Тражили су додатну документацију коју смо приложили. На крају су схватили да је у питању редовни ток новца“, казао је Милојевић за Танјуг.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић раније је саопштио да су припадници специјалне полиције тзв. Косова привели на Бистричком мосту возача и два радника Поште Србије који су регуларно превозили новац из Трезора у Лепосавићу ка Косовској Митровици.
Они су, како је саопштено, заједно са новцем намењеним редовним финансијским плаћањима, спроведени ка царинском терминалу у јужној Косовској Митровици, а са њима се налазе и наши представници на терену.
„Овај очајнички потез представља Куртијеву освету Србима након дебакла који је доживео на изборима и нови је покушај подизања тензија на северу Kосова и Метохије у режији Приштине. Реч је о наставку сталних политичких и административних препрека које Приштина поставља а које имају за циљ да отежају платни промет на северу Kосова и Метохије, иако на то немају апсолутно никакво право. Срби имају свако легално, легитимно и законско право да користе свој новац и то се не доводи у питање“, истакао је Петковић.
Петковић је указао да је слобода несметаног платног промета гарантована договорима у Бриселу и тек након формирања ЗСО, ту надлежност ће преузети ЗСО.
„О овом опасном потезу Приштине и Kуртија одмах сам директно обавестио Мирослава Лајчака, као и Сједињене Америчке Државе и очекујемо њихову дипломатску активност у циљу смиривања тензија које Приштина производи. Овај потез пажљиво је срачунат и пред наставак Бриселског споразума и показује да Kурти не жели никакву нормализацију односа нити формирање“, навео је Петковић.
Косовска Митровица, упад Росу - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2023
СРБИЈА
Српска листа после рањавања Србина захтева: Објавити видео-снимке са Бистричког моста
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала