- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руски Истражни комитет: Француски плаћеници из близине пуцали у руске заробљенике

© AFP 2023 / SERGEI SUPINSKYУкрајински војници
Украјински војници - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2023
Пратите нас
Француски плаћеници пуцали су на руске ратне заробљенике из непосредне близине, саопштио је Истражни комитет Русије на свом каналу на Телеграму.
„Истражитељи руског Истражног комитета истраживаће злочине француских плаћеника над руским ратним заробљеницима... Истражни комитет Русије ће утврдити све околности инцидента како би привео правди умешане у злочин“, наводи се у саопштењу.
Како је наведено, један од плаћеника објавио је фотографију погубљења из непосредне близине тројице руских затвореника.
Према подацима Истражног комитета, француски плаћеници учествовали су у борбама на страни Кијева у саставу пука „Азов“ (терористичка организација забрањена у Русији) и 92. бригаде Оружаних снага Украјине.
Снимци масакра или малтретирања руских војника објављени су више пута на интернету. Тако се у новембру прошле године појавио снимак на коме украјински војници пуцају у руске борце који су се предали и леже на земљи. Према речима председника Савета за људска права Русије Валерија Фадејева, то се догодило у селу Макејевка у ЛНР. Такође су се на интернету појавили снимци на којима су заробљени руски војници гађани у ноге. Осим тога, војници који су се вратили из украјинског заробљеништва говорили су да су их мучили: током испитивања пуцали су им у ноге, одсецали им прсте, тукли их арматуром и струјом, саопштила је прес служба Истражног комитета.
Припадници украјинских снага на обуци - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2023
РУСИЈА
Москва: Руски војници заробљени у Украјини жртве мучења, Кијев не реагује
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала