- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Чудо из Сибира!

© Фото : Скриншот / Јутјуб / БОЛЬШЕ!Мира Андрејева
Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2023
Пратите нас
Талентована руска тенисерка Мира Андрејева наставља са фантастичним партијама на Мастерсу у Мадриду где је изборила пласман у треће коло. Иако јој је тек 15 година, успела је после елиминације Лејле Фернандес на самом старту, да победи и 14. играчицу света Беатрис Хадада Мају, и то у два сета – 7:6, 6.3.
Велику борбу, пуних два сата и 13 минута водиле су Рускиња рођена у Сибиру и тенисерка из Бразила, која је старија 11 година, али је на крају морала да пружи руку ривалки на мрежи, за разлику од Украјинке Елине Свитолине која је направила скандал у Мадриду.
Иако је према многима била унапред оптисана, с обзиром на то да је 194. на свету, Мира је показала невероватну зрелост и смиреност у изузетно узбудљивом мечу и успела је да постане тек седма тенисерка у 21. веку која је са 16 или мање година успела да елиминише играчицу из Топ 20.
Последња којој је то пошло за руком била је Коко Гаф, која је пре три године надиграла Јапанку Наоми Осаку на Аустралијан опену.
Након што је на сопствени сервис успела да дође до вођства, већ у другом гему је запретила са две брејк лопте, али се Хадад Маја изборила са тим притиском. Играло се гем за гем до петог гема, када су почели да се нижу брејкови на обе стране.
Московљанка која ће за два дана одувати 16. свећицу на рођенданској торти, успела је да "преживи" две крађе сервиса и имала је заостатак од 5:3. Ипак, успела је да се у потпуности врати у меч и да веже чак три гема, да би на крају после велике борбе решила у своју корист уводни сет после тајбрејка резултатом 8:6.
То се по свему судећи одразило на Хадад Мају која у наставку сусрета није имала одговор на изузетно агресивну игру талентоване Рускиње. Брејк већ на старту другог сета, а затим и на крају, за коначних 6:3 и пласман Мире Андрејеве у треће коло Мастерса у Мадриду.
Била је то њена друга победа у три меча на Туру. Наредни ривал 15-годишњакињи рођеној у Москви биће победник дуела Маркета Вондрушова - Магда Линет.
*Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Елена Свитолина - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2023
СПОРТ
Украјинка испала и одбила да пружи руку Белорускињи /видео/
Новак Ђоковић Данил Медведев Аустралијан опен - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2023
СПОРТ
Рус узвраћа Грку: „Новак је највећи свих времена, на лицу му видиш моћ“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала