- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Москва: Запад стоји иза целокупног војног планирања у Украјини

© Sputnik / Наталья СеливерстоваЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије  - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2023
Пратите нас
Запад стоји иза целокупног војног планирања у Украјини, не само тактичког, изјавила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
„Западњаци отворено изјављују да ће учинити све могуће да се у најскорије време одржи најављена офанзива Оружаних снага Украјине. Односно, чак више и не крију да управо они стоје иза читавог овог војног планирања. Не само тактичког навођења, о чему смо више пута говорили. Сада већ и стратешки граде целу диспозицију“, рекла је Захарова на брифингу.
Она је нагласила да представници западних земаља, отворено захтевајући да руска страна претрпи максимално велике губитке, још једном потврђују своје директно учешће у сукобу.
Она је додала да кијевски режим захтева од НАТО-а десетоструко повећање војних испорука, његови апетити експоненцијално расту.
„Резултати састанка контакт-групе за војну помоћ Украјини, одржаног 21. априла у Рамштајну у Немачкој, очигледно су изазвали дубоко разочарање кијевског режима. Пре неки дан је заменик министра спољних послова Украјине Андреј Мељник, упамћеног по неадекватним изјавама док је био амбасадор у Немачкој, са нескривеном урзујаношћу рекао је да садашњи обим војне помоћи кијевском режиму није довољан, потребно је десет пута више. Према његовим речима, партнери би требало да пређу вештачке ‘црвене линије’ и за војне испоруке издвајају један одсто БДП-а. Апетити кијевског режима расту експоненцијално“, закључила је Захарова.
Украјинске власти више пута су најављивале контраофанзиву својих Оружаних снага. Премијер Украјине Денис Шмигаљ је 15. априла изјавио да контраофанзива Оружаних снага Украјине кренути у најскорије време.
Војници батаљона Азов полажу заклетву у Кијеву  - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2023
Специјална операција у Украјини
У Кијеву прете да ће да заузимају мање руске градове
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала