- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Послата порука да је дозвољено убијати Србе“: Додик о случају Дудаковић

© AP PhotoАтиф Дудаковић за време рата у БиХ
Атиф Дудаковић за време рата у БиХ - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2023
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је одлуком Суда БиХ да одбије захтев Тужилаштва за одређивање притвора некадашњем команданту Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифу Дудаковићу, оптуженом за ратни злочин над српским цивилима, послата порука да је дозвољено убијати Србе упркос постојању бројних доказа о почињеним злочинима.
„Имате доказе, имате видео у којем каже да се побије и попали све што је српско, а још сада држи предавање Србији и како Србија треба да се понаша. Чак и то није довољно да му одреде притвор“, рекао је Додик ма конференцији за новинаре након састанка са градоначелником Београда Александром Шапићем.
Додик је истакао да је ово само један у низу примера некоректног односа БиХ према Србима, али и Србији, те подсетио на случај уздржаног гласа БиХ када се одлучивало о пријему самопроглашеног Косова у Савет Европе.
Додик је навео да БиХ није признала самопроглашено Косово, а гласањем није подржан територијални интегритет Србије, те упитао због чега би онда Србија гарантовала територијални интегритет БиХ.
„Радујем се томе. Ја и не мислим да БиХ треба да има територијални интегритет, а да се руши територијални интегритет Србије. Њима у Сарајеву смета јака Србија под руководством председника Александра Вучића и они би желели оно што је Алија Изетбеговић давно рекао муслиманима: „Ми морамо да урадимо све док је Србија слаба, када Србија буде јака нема шта да тражимо“. Ето, то се дешава“, истакао је Додик.
Суд БиХ одбио је данас као неоснован предлог Тужилаштва БиХ за укидање изречених мера забране и одређивање притвора некадашњем команданту Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифу Дудаковићу, којег оптужница терети за ратни злочин над српским цивилима, преноси РТРС.
Дудаковићева одбрана: У „Сани 95“ убијено мање Срба него у „Олуји“ — значи, нема злочина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала