- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Хиљаду милијарди за дронове: Путин навео обим улагања у производњу беспилотних летелица

© POOL / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2023
Пратите нас
Индустрија беспилотних летелица је најважнија област руске делатности у коју ће се у будућности инвестирати 500 милијарди рубаља, рекао је председник Русије Владимир Путин.
По његовим речима, цифра од 500 милијарди рубаља је и доста конзервативна.
"Ако сви заједно будемо радили, биће и хиљаду милијарди рубаља", рекао је Путин током презентације организације у области беспилотних ваздушних система.
Oн је додао да треба да буду осигурани безбедност и режим поверљивости, али да то не треба да омета развој сфере беспилотне авијације.
Путин је истакао да је за структурне промене неопходно развијати индустрију беспилотних авиона. Он је на састанку са представницима организација у сфери беспилотних летелица позвао да се подрже ефикасне идеје и пројекти у тој области, јер ће то омогућити да се осигура технолошки суверенитет, конкурентност и независност.
Руски председник Владимир Путин назвао је индустријски парк Рудњево, где је покренута производња беспилотних летелица, новим индустријским лицем Москве. Шеф државе је посетио данас овај објекат.

Договор са кинеским лидером

Путин је саопштио да се договорио са кинеским председником Си Ђинпингом да размењују информације у области високих технологија.
„Недавно сам се састао са колегом из Кине – веома отворено смо разговарали о многим сферама и договорили смо се да треба да се допуњујемо, посебно у високотехнолошким индустријама – где неко од нас постигне неки напредак да размењујемо те информације технолошки и да помажемо развоју тржишта“, рекао је руски лидер, истакавши да ће све то бити и урађено, те да „на нивоу Владе трева израдити инструменте за подршку извоза“.
Председници Кине и Русије, Си Ђинпинг и Владимир Путин, после састанка у Кремљу - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
РУСИЈА
Нова ера односа између Пекинга и Москве, рађа се свет једнаких
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала