- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Незапамћена моћ Руса у Шпанији – осам победа: Андреј почео, Ана избацила Гренд слем шампионку

© AP Photo / Radivoje PavicicАндреј Рубљов
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2023
Пратите нас
Фантастичан дан за руске тенисере на Мастерсу у Мадриду отворио је Андреј Рубљов који је савладао Стана Вавринку, а потом су победе ређали Карен Хачанов, Вероника Кудерметова, Дарија Касаткина, Екатарина Александрова, Анастасија Потапова, док је највеће изненађење приредила Ана Калинска која је елиминисала Јелену Рибакину.
После одличног турнира у Бањалуци, Андреј Рубљов стигао је у Мадрид где је лако елиминисао Стана Вавринку резултатом 7:5, 6:4 и пласирао се у треће коло Мастерса у престоници Шпаније. Није Русу било лако против искусног Швајцарца, у првом сету се суочава и са брејк лоптама, али је ипак први одузео сервис противника.
У другом сету Рубљов је изгубио сервис гем, а потом направио три узастопна брејка и на крају сломио отпор Вавринке.
Карен Хачанов оправдао је улогу фаворита против Тијага Монтеира, бразилског тенисера, који је пружио јако добар отпор и успео Русу да одузме један сет. Хачанов је на крају славио резултатом 6:3, 3:6, 6:3. После пада у другом сету Хачанов је успео да се врати и у трећем сету после два сата борбе успео да се избори са упорним Бразилцем.
Руске даме такође су биле изузетно успешне, а највеће изненађење направила је Ана Калинска која је елиминисала Јелену Рибакину, казахстанску тенисерку, резултатом 7:5, 4:6, 6:2.
У првом сету Калинска није допустила противници ниједну брејк лопту, док је искористила своју четврту прилику и повела у сетовима. У другом сету Рускиња је поново прва направила брејк, међутим уследила су два брејка Рибакине која је деловала као да ће успети да преокрене меч.
Деловала је, али Ана је играла фантастично и силовито ушла у трећи сет који је завршила са два брејка и тако обезбедила треће коло турнира.
Победу је уписала и Вероника Кудерметова уз мање проблеме против Нурије Париас - Диаз резултатом 6:3, 4:6, 6:2. Иако је неочекивано дошло до пада у игри фаворизоване Рускиње, у трећем сету била је далеко убедљивија и такође обезбедила пласман у треће коло.
Тамо је чека сународница Анастасија Потапова која је славила против Жаклин Кристијан резултатом 7:5, 3;6, 6:2. Као и Кудерметова и Потапова је неочекивано изгубила сет, али успела да се врати и спречи веће изненађење.
Богат тениски дан у Мадриду био је обележен и руским дербијем између Анастасије Пављученкове и Дарије Касаткине, а Касаткина је без проблема рутински елиминисала сународницу резултатом 6:4, 6:3. У наредном колу Касаткину чека Украјинка Лесја Цуренко која је претходно знала да провоцира руске тенисерке.
У два сета била је боља и Екатерина Александрова од Алис Корне коју је победила резултатом 7:6, 6:3. Иако је први сет прошао са по једним брејком на обе стране, Рускиња је била убедљива у тај брејку који је добила резултатом 7:2, а потом је само пренела доминацију и на други сет.
Успешне су Рускиње биле и у дублу где су Ерика и Мира Андреева савладале Надију Киченок и Кимберли Зимерман после преокрета резултатом 6:7, 7:6, 10:1.
Једини пораз од руских представника уписале су у дублу Кудерметова и Самсонова које су елиминисане од Монике Никулеску и Накото Нинумије резултатом 2:6, 7:5, 10:7.
Матеј Сабанов и Душан Лајовић на АТП купу - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2023
СПОРТ
Филип поново потонуо, Душан наставио победнички низ, а Карацеву припао српско-руски дерби
Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2023
СПОРТ
Чудо из Сибира!
Елена Свитолина - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2023
СПОРТ
Украјинка испала и одбила да пружи руку Белорускињи /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала