- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Српски снајпер“ неуспешно завршио мисију у Америци

© AP Photo / Charles KrupaБогдан Богдановић
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2023
Пратите нас
Кошаркаши Атланте Хокс елиминисани су од Бостона на старту плеј-оф серије Источне конференције. Селтикси су славили у шестом мечу - 128:120 на гостовању у Џорџини, те је тим Богдана Богдановић надигран укупним резултатом 4:2 у серији.
Борила се Атланта, али су Келти успели да оправдају улогу фаворита и домогну се полуфинала плеј-офа Истока.
Богдан Богдановић је за непуних 20 минута проведених на паркету убацио 12 поена, имао је и једну асистенцију, док је најефикаснији код Хокса по обичају био Треј Јанг са 30 поена, три скока и 10 асистенција.
„Српски снајпер“ погодио је само једну тројку из четири покушаја. Иако је Јанг био најефикаснији, он је промашио чак 12 од 13 шутева у другом полувремену, па је било јасно да Бостон иде ка брејку, самим тим и полуфиналу, јер оваква Атланта не може да му парира.
Хокси нису могли, а ни знали да стану на пут расположеном Џејлену Брауну и Џејсону Тејтуму. Првопоменути је био најефикаснији актер сусрета са 32 поена, Тејтум је имао кош мање, уз импресивних 14 скокова и седам асистенција.
Меч је обиловао резултатском неизвешношћу до саме завршнице, када је Бостон серијом 11:0 у четвртој четвртини успео да се одлепи. Пресудна је била тројка Ала Хорфорда, која је Келтима трасирала пут ка полуфиналу Истока, где их очекује двобој са Филаделфијом, а први меч заказан је већ за понедељак.
У ноћи између петка и суботе очекује се расплет у преосталим двобојима прве рунде Западне конференције, где се састају Сакраменто Кинги и Голден Стејт, који води у серији 3:2, док Лејкерси на свом терену имају меч лопту против Мемфиса.
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2023
СПОРТ
Обрадовић: Снимак постоји, а сада желим да се прича само о кошарци
Партизан - Макаби, Евролига - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2023
СПОРТ
Поноћно заседање и саопштење Евролиге због хаоса у Мадриду – тек ће да пљуште казне
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала