- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Британски медији: Русија примењује „невидљиво оружје“ у Украјини

© Sputnik / Vadim Savitsky / Уђи у базу фотографијаАрмата борбени тенк на припремама за Дан победе
Армата борбени тенк на припремама за Дан победе - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2023
Пратите нас
Руски тенкови Т-14 „армата“ који су послати у зону специјалне војне операције у Украјини су опремљени модерним наоружањем и могу да буду невидљиви за противника, пише британски лист „Сан“.
„Руски експерти су за тенкове Т-14 произвели специјалне маскирне покриваче ‘мантија’, које упија радарске таласе и истовремено их одбија и распршује“, наводи се у чланку.
Осим тога, тенкови су добили и решеткасти оклоп који пружа заштиту од прецизног противтенковског оружја и средстава за блиске сукобе, укључујући ручне противтенковске бацаче граната. Т-14 имају потпуно аутономну куполу која може да се окреће за 360 степени великом брзином.
Професор, који ради на проучавању вештачке интелигенције и роботике на енглеском Универзитету Шефилд Ноел Шарки, рекао је да тенк има толику снагу да може за неколико минута да опустоши градове.
Раније је саопштено да су Оружане снаге Русије почеле да примењују тенкове Т-14 „армата“ у зони специјалне војне операције у да су добили додатну заштиту од противтенковске муниције.
Основни тенк Т-14 је развијен у Уралском конструкторском бироу за транспортну машиноградњу. Пројектовање тенка је почело почетком 2010. године, први прототип је направљен 2013. године. По први пут су оклопна возила типа „Армата“ представљена јавности 2015. године на Паради победе 9. маја. Неколико тенкова Т-14 „Армата“ и БПМ Т-15 парадирало је Црвеним тргом у Москви.
Т-14 Армата  - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2023
РУСИЈА
Руси тестирају „армату“ у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала