- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Делегација руске Думе допутовала у званичну посету Куби: Нижу се састанци

© Sputnik / Сергей Кузнецов / Уђи у базу фотографијаЗграда Државне думе Руске Федерације
Зграда Државне думе Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2023
Пратите нас
Делегација руске Државне думе предвођена председником Вјачеславом Володином допутовала је у званичну посету Куби, а како је најављено, током боравка састаће се са председником те земље Мигелом Дијазом Канелом.
Иначе, Володина је по слетању на аеродром у Хавани дочекао руски амбасадор Виктор Коронели након чега је положио венац и цвеће на споменик Хозеу Мартију, националном хероју и једном од вођа национално-ослободилачког покрета Кубе.
Поред тога, Володин ће се састати и са председником Националне скупштине народне власти и Државног савета Републике Кубе Естебаном Ласом.
У плану је и да се руска делегација састане и са делегацијом Националне скупштине народне власти Републике Кубе, а посланици ће разговарати о законодавној подршци у области финансија и инвестиција, енергетике, образовања и туризма.
Иначе, у делегацији су, између осталих, први потпредседник Државне думе Иван Мелников, председник одбора Државне думе за међународне послове Леонид Слуцки, шеф комитета Државне думе за безбедност Василиј Пискарев и заменик председника Комитета Савета Федерације за међународне послове Андреј Климов.
Подсетимо, Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров посетио је Кубу прошле недеље у склопу своје турнеје по земљама Латинске Америке.
Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2023
СВЕТ
Велика симболика посете Лаврова Бразилу: Латинска Америка - стуб мултиполарног света
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала