- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нанели, постани Пантер

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркаш Партизана Џејмс Нанели
Кошаркаш Партизана Џејмс Нанели - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2023
Пратите нас
Када је Евролига изрекла казне за тучу у Мадриду између кошаркаша Реал Мадрида и Партизана, црно-беле највише је заболела суспензија Кевина Пантера на две утакмице. То значи да ће неко морати да га одмени, а тај неко би могао да буде Џејмс Нанели.
Кевин Пантер ове сезоне у просеку бележи 15,8 поена, два скока и две асистенције, уз индекс 14,7. Колико је битан за екипу показује чињеница да је капитен црно-белих ове сезоне и то као страни играч.
На паркету се то најбоље видело у неколико наврата, највише у току две утакмице плеј-офа Евролиге на гостовању Реал Мадриду, а видело се и у ранијим утакмицама као када је тројком решио сусрет против Монака.
Партизан неће рачунати на Пантера у уторак због суспензије, а онда или у четвртак (у случају да Партизан изгуби трећи меч плеј-офа) или у полуфиналу ако победи у трећем мечу серије против Краљевског клуба.
Ко би могао да надомести Пантеров учинак?
Нешто најближе Пантеру што Партизан има је Џејмс Нанели који је ове сезоне знао да буде веома битан у најважнијим моментима.
Поред Нанелија, у обзир би, барем у смислу тројки, могли да дођу још и Данило Анђушић који би тројкама могао да преломи Реал, можда и Јам Мадар, као и Алекса Аврамовић. Али, Нанели ће бити у првом плану када је замена за Пантера у питању.
Свакако се мора похвалити то што Нанели игра готово механички шутира када гори под ногама.
Тако је успео да дође главе Анадолу Ефесу тројком, слично је урадио против Панатинаикоса, дао је тројку за победу против Сплита, убацио је ону невероватну тројку уз фаул којом је вратио Партизан у победи над Реал Мадридом.
Показао је хладнокрвност и у изјави после туче у Мадриду.
„Размислио сам о прошлој ноћи и то није слика коју ми играчи желимо да пошаљемо о себи или клубу који представљамо. Сви грешимо и емоције су јаке. Надам се да ће све бити опроштено, тако да можемо да наставимо са међусобним поштовањем и само се бавимо кошарком“, истакао је Нанели.
Упркос свим важним шутевима које је погодио Нанели ипак игра сезону какву би могао да игра сходно квалитету и искуству, али је ово сад можда моменат да избије у први план.
Нанели је ове сезоне на девет поена, два скока и једној асистенцији по утакмици, а индекс му је значајно слабији него код Пантера - 8,7.
То значи да ће Нанели морати да погађа тројке и да то ради без много промашаја, у кључним моментима, и то из не баш израђених ситуација.
Нико није рекао да је Пантера лако заменити.
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Валтер Таварес - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2023
СПОРТ
Срби мучили Краља – Таварес спреман за Београд, дивљак Јабуселе прошао некажњено
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала