- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић и Денвер уништили Финикс – Сомборац „постеризовао“ Дурента /видео/

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2023
Пратите нас
Денвер Нагетси предвођени Николом Јокићем и Џамалом Марејем победили су Финикс Сансе резултатом 125:107 у првом мечу полуфинала плеј-офа Западне конференције.
Српски кошаркашки ас остварио је импресиван дабл-дабл учинак са 24 поена уз 19 скокова и пет асистенција за готово 33 минута проведених на паркету. Импресиван је био и Канађанин Џамал Мареј који је убацио 34 поена, имао је пет ухваћених лопти и девет додавања ка саиграчима.
Уводна деоница протекла је у резултатском егалу, гости су били бољи за пола поена - 31:32, али је Денвер до одласка на велику одмор успео чврстом одбраном и високим процентом реализованих напада да оде на велики одмор с двоцифреном предношћу - 68:51.
Свега 19 поена примила је чета Мајкла Мелоуна у другој четвртини. Двоструки узастопни МВП НБА лиге чинио је апсолутно све на паркету. Погађао је, делио асистенције саиграчима, хватао лопте. Импресивних 19 скокова имао је центар Нагетса.
Денвер је погодио чак девет тројки из 17 покушаја у првом полувремену.
Светско првенство у боксу - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2023
СПОРТ
Уз Ђурђевдан до силовите победе
С таквим Јокићем и распуцанним Марејем, који је погодио шест тројки из десет покушаја, ни екипа која у својим редовима има Кевина Дурента, Девина Букера, није имала шта да тражи у Колораду у Бол Арени.
Разбијени у парампарчан били су Санси, а потез вечери било је закуцавање Николе Јокића преко Кевина Дурента. Постеризован је Американац и та ситуација можда је и најбоље осликала доминацију Јокића и другова против Санса. Канађанин је прогирао Сомборца у налету ка кошу, а он је снажно закуцао. Ситуацију је улепшао Дурент који је покушао да га изблокира, али је каснио.
Показао је Денвер да се не шали и да има и те како високе амбиције ове сезоне, као и да поседује све што је потребно да изгура ову причу до самог краја.
Тимску игру показао је домаћи тим, који је сусрет завршио са 22 асистенције уз девет изгубљених лопти и чак 16 скокова у нападу, док је Финикс имао свега осам.
Наредни меч игра се такође у Колораду, а заказан је за ноћ између 1. и 2. маја.
Џоел Ембид и Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2023
СПОРТ
„Свадба баш пада у незгодном тренутку“ – Француска без Ембида на Мундобаскету?
Зоран Мока Славнић (у средини) са репрезентатицем САД Филом Фордом и саиграчем Драганом Кићановићем у финалу Олимпијских игара 1976. год. у Монтреалу, Канада. - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2023
СПОРТ
Да се понови историја – Манилу памтимо по светском злату, Профи и убитачном тандему Кића - Праја
Кевин Дурент - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2023
СПОРТ
Дурент се састаје са српским асом – а не може да нађе речи да га нахвали: Јокић? Не постоје границе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала