- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Уз Ђурђевдан до силовите победе

© Sputnik / Лола ЂорђевићСветско првенство у боксу
Светско првенство у боксу - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2023
Пратите нас
Српско-словачки ММА борац Власто Чепо уписао је нову победу, овога пута у спектаклу одржаном у Братислави под називом Октагон 42, где је експресно завршио посао против Молдавца Јoна Табурцеануа.
Огрнут у словачку заставу док Ђурђевдан грми са разгласа утрчао је у ринг 27-годишњи Власто Чепо, момак рођен у Новом Саду, чији је отац Србин, мајка Словакиња, такође рођена у Србији.
Оправдао је Чепо улогу фаворита против Молдавца и ништа није желео да препусти случају. У великом стилу је серијом прецизних и снажних удараца бацио ривала на под, а онда га докрајчио на одушевљење великог броја навијача који су испунили дворану у Братислави.
О животној причи Власте Чепа комотно би могла да се напише књига и сними филм. Рођен је у Новом Саду и са 14 година почео је да тренира ММА, бавио се успешно и фудбалом, али је одустао јер је у питању колективни спорт и није му се свиђало што појединци знају да забушавају.
Из ММА је прешао у бокс, али како је, из његове приче, имао проблема с некоректним менаџером, вратио се у ММА и од тада бележи велике успехе, а препознатљив је по томе што пред сваку борбу тражи да му пуштају Ђурђевдан.
„Одрастао сам у Војводини, у Новом Саду. Презиме Чепо долази из Херцеговине, деда је пореклом из Груда. Отац ми је рођен у Србији, мајка такође, али је Словакиња пореклом. У Војводини има много Мађара и Словака. Са мојих 12 година преселили смо се у Словачку, мајка је желела да се преселимо како би била ближе родбини. Живео сам у Банској Бистрици и Братислави, бавио се озбиљно фудбалом. Био сам голман, са својим клубом саим дошао из треће до прве словачке лиге у кадетском узрасту, играо сам до 17. године“, рекао је једном приликом Власто и објаснио зашто је голманске рукавице заменио оним у рингу.
„Није то било за мене, сметало ми је када само петорица или шесторица играча дају све од себе. Ја, рецимо, примим четири или пет голова, људи у новинама прочитају резултат и коментаришу како је голман 'рупа', а ја сам можда на тој утакмици скинуо неколико зицера. Зато сам прешао у индивидуални спорт. Последњи меч у фудбалу одиграо сам са 17 година. Мој штопер је срушио противничког играча у нашем шеснаестерцу и то је признао, а судија је мени показао црвени. Потпуно сам полудео, залетео сам се према њему, погодио га левим крошеом. Затим је улетео и помоћни арбитар и глумио је мангупа, па сам и њега погодио. Добио сам трогодишњу суспензију, новчану казну платио је клуб, а кажњени смо и одузимањем бодова“, рекао је Власто Чепо, који сада крчи себи пут у Октагону и одлично му иде, а Ђурђевдан никада не изостаје.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2023
СПОРТ
Јокић и Денвер уништили Финикс – Сомборац „постеризовао“ Дурента /видео/
Динг Лирен - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2023
СПОРТ
Рус пропустио велику шансу да постане шампион света – следи врхунац драме!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала