- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Агонија траје, добре вести ни на видику – Надалу прети понижавајући пад

© AFP 2023 / DYLAN BUELLРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2023
Пратите нас
Рафаел Надал је прошлог месеца први пут у 18 година испао из топ десет тенисера на АТП листи, али му прети много катастрофалнији пад у недељама које долазе.
Шпанска легенда се мучи да се опорави од повреде како би заиграо на Ролан Гаросу следећег месеца где треба да брани титулу. Надал има рекордних 14 трофеја у Паризу и статус највећег тенисера на шљаци свих времена.
Опет, после неколико месеци мучења с повредом, 37-годишњи Надал се суочава са понижавајућим падом ренкинга. После повлачења са овонедељног Мастерса у Мадриду, Надал тек треба да потврди да ли ће учествовати на Мастерсу у Риму крајем месеца.
Такође, постоји сумња да ли ће Шпанац моћи да учествује на Ролан Гаросу, а уколико би се и то десило, уз изостанак у Риму, Надал би испао из топ 100 тенисера на свету.

То значи да би му за учешће на неком каснијем гренд слему била потребна специјална позивница (вајлд-кард), а тиме су му одбројани дани као носиоцу на познатим светским турнирима.

Надал се још није појавио на неком АТП турниру у 2023. години, после повреде коју је доживео у Мелбуруну у другом колу Аустралијан опена у другом колу против Мекензија Мекдоналда због које је ван терена од јануара.
Иако вредно тренира протеклих недеља, Шпанац је потврдио да није спреман да игра у Мадриду, па су све очи јавности упрте сада ка Риму и следећем Мастерсу. Уколико пропусти и Мастерс у престоници Италије изгубиће 90 поена од садашњих 2,535.
Опет, најозбиљнији ударац могао би да уследи у Паризу где ће бранити чак 2.000 бодова. Ако тамо после месеци не играња буде дошао до четвртфинала, то ће му бити довољно тек за пласман у топ 50 играча на АТП листи.
Уколико одустане од Ролан Гароса, његово испадање из топ 100 биће потврђено, мада провејава оптимизам да ће Рафа моћи да брани титулу на гренд слему, према наводима некадашњег тренера и стрица Тонија Надала.

„Рафа би волео да је могао да игра у Мадриду, али је било мало времена за припрему. Играће у Паризу, иако начин на који тренира и учинак који ће остварити у Риму треба да буду показатељ његових аспирација на Ролан Гаросу“, рекао је Тони Надал.

У свом обраћању на друштвеним мрежама поводом одустајања од Мастерса у Мадриду, Надал је признао да проблеми са повредом нису решени.
„Повреда још није залечена и самим тим не могу да се такмичим. Тренирао сам, али сам протеклих дана променио мало курс, и покушао друге третмане да видим има ли побољшања. Не могу да прогнозирам када ћу се опоравити“, поручио је Рафа Надал.
Уколико Шпанац испадне из топ 100 на АТП листи, то би могло додатно да утиче на одлуку да се повуче из тениса после блиставе каријере, пуне рекорда, коју је имао.
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала