- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Весели не слави победу за пласман у полуфинале: „Моје молитве су упућене ка Београду“

© Sputnik / Александр Гальперин / Уђи у базу фотографијаЈан Весели
Јан Весели - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2023
Пратите нас
Кошаркаши Барселоне су први учесници завршног турнира Евролиге пошто су остварили и трећу победу у серији над Жалгирисом, а уместо славља играч каталонског клуба и некадашњи члан београдског Партизана Јан Весели обратио се публици у Србији.
Весели је искористио прилику да, уместо утисака о утакмици, упути поруку због трагедије која се догодила у Основној школи „Владислав Рибникар“.
„Моје молитве су упућене ка Београду, ка жртвама и свима који су погођени пуцњавом која се догодила у Београду. Моје молитве иду њима“, навео је Весели.
Што се утакмице тиче, Барселона је славила са 77:66 и у полуфиналу чека бољег из серије између Партизана и Реал Мадрида у којој београдски клуб тренутно има 2-1 у победама, а у четвртак има другу шансу да се пласира на завршни турнир.
Каталонци су сјајно почели дуел у „Жалгирио арени“ и у 8. минуту имали су двоцифрену предност 13:3. Домаћи су успели брзо да се консолидују, у 12. минуту изједначе на 15:15, а занимљиво је да је Никола Калинић до тог тренутка већ имао четири изгубљене лопте.
Имао је литвански великан и плус пет у 15. минуту (24:19), међутим, Алекс Абринес и Никола Миротић су са две везане тројке вратили предност свом тиму коју више нису испуштали.
Мајк Тоби је у финишу треће деонице убацио три брзе тројке за огромних 16 поена предности за госте (61:45), али ни то није био крај узбуђењима.
Одговорио је Жалгирис серијом 10:0 и у 34. минуту дошао на само шест поена минуса (55:61), међутим, Каталонци су одговорили са 10:2 и ставили тачку на утакмицу.
Чешки репрезентативци Јан Весели и Томаш Саторански били су најефикаснији са по 14 поена, Тоби је додао 13, Рокас Јокубаитис 11 уз по 4 скока и асистенције, а Калинић је меч завршио са 2 поена (0/1 за два, 0/1 за три, 2/2 слободна бацања) уз 3 скока, асистенцију и 6 изгубљених лопти за 16 минута. У домаћем тиму Едгарас Улановас је имао 13 поена и 9 скокова, Лауринас Бирутис 12, а Томаш Димша и Лукас Лекавичијус по 8.
Кошаркаши Олимпијакоса победили су у Истанбулу екипу Фенербахчеа са 71:71 и тако повели са 2:1 у четвртфиналној серији.
Грчки тим је до победе водио Костас Слукас који је убацио 25 поена, четири скока уз шест асистенција, док се у пораженом тиму истакао Тајлер Дорси са 21 поеном и три асистенције.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала