- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

Можда погрешно бришете историју претраживања на интернету - цака је у скривеним поставкама

CC0 / Pixabay / Гугл Хром
Гугл Хром - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2023
Пратите нас
Ако не избришете историју претраживања са свог налога на Гуглу, овај технолошки гигант ће негде и даље држати ваше податке.
Гугл од 2005. године чува податке о томе како користите интернет, а многи ни данас не знају како правилно да избришу историју свог претраживања.
Ако сте корисник Хрома, то можете једноставно да направите у претраживачу (кликом на три тачкице у горњем десном углу или притиском на Control + H на тастатури).
Али ако не избришете историју претраживања са свог налога на Гуглу, овај технолошки гигант ће негде и даље да држи ваше податке.
Шта онда треба учинити?
„Сан“ пише да треба отворити Хром, кликнути на своју профилну фотографију у горњем десном углу па унутар налога на Гуглу, у траци за претраживање на врху заслона, једноставно потражити рубрику „моја активност“. Затим за брисање претраживања из одређеног раздобља треба кликнути „избриши > избриши прилагођени распон“.
Осим тога, можете да подесите поставке и тако да вам се историја претраживања аутоматски брише. У менију „Историја претраживања“ одаберите „Контроле“, пронађите „Активност на вебу и у апликацији“ па додирните „Аутоматско брисање (укључено)“.
„Ако избришете историју претраживања на вашем налогу на Гуглу, више је не можете вратити“, објашњавају на Гугловом форуму за помоћ.
И не треба заборавити да се ово разликује од историје претраживача, коју би требало чешће брисати.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала