- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Патријарх Порфирије: Катастрофа у нашем народу каква се никада није догодила

© Sputnik / Лола ЂорђевићПатријарх Порфирије
Патријарх Порфирије - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2023
Пратите нас
Патријарх Порфирије огласио се на друштвеним мрежама поводом трагедије која се јутрос догодила у Основној школи „Владислав Рибникар“ на Врачару када је убијено осморо деце и радник обезбеђења, док су шесторо деце и један наставник школе рањени и тренутно су збринути у Ургентном центру и Тиршовој.
"У муклом болу слушам вести о катастрофи, каква се у нашем народу и нашоj Отаџбини никада није догодила, а данас се десила у једној београдској основној школи.
Молим се Спаситељу Христу за пострадалу децу и радника школе. Молим се Спаситељу за њихове родитеље, браћу, сестре, родбину и изражавам им најдубље саучешће.
Молитве и љубав Васкрслог Господа и сва наша људска брига и пажња данас су са вама, драга децо наша и наставнице који сте данас у београдским болницама.
Молим све да Васкрслом Господу упутимо молитву за мир и међусобну љубав. И молим да свако учини све што до њега стоји за престанак и осуду било каквог насиља, а поготово за промоцију насиља у јавности", написао је патријарх Порфирије на друштвеним мрежама.
Масакр у школи у Београду - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2023
ДРУШТВО
Дечак који је извршио масакр не може кривично да одговара, његов отац задржан у полицији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала