- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Обрадовић тешка срца о Ђорђевићевом предлогу: Не знам шта да вам кажем

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељко Обрадовић
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2023
Пратите нас
Жељко Обрадовић, тренер кошаркаша Партизана, нашао се у веома незгодном положају пошто је био суочен са идејом његовог некадашњег саиграча и пулена Александра Ђорђевића да Партизан и Реал одложе четврту утакмицу плеј-оф серије Евролиге због велике трагедије у Београду.
Александар Сале Ђорђевић – бивши селектор Србије и садашњи тренер КК Фенербахче - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2023
СПОРТ
Саша Ђорђевић: Мој Партизане, мој Реалу, мој Београде, реагујте људски - одложите утакмицу
Ђорђевић је, подсетимо, због убиства девет особа у Основној школи „Владислав Рибникар“, предложио да Партизан и Реал одложе утакмицу, али је такав сценарио готово немогућ због веома компликоване организације догађаја.
„Не знам шта да вам кажем, проблем термина је огроман. Кад би ми могли да играмо ту утакмицу? Кад да дође термин ако је тродневна жалост? Постоји могућност и за пети меч, када би се то играло? Реал има обавезе у свом првенству, ми имамо у свом овде. Мишљења су различита и то разумем. Ја заиста не знам, али колико сам схватио ми ћемо играти утакмицу", рекао је Обрадовић.
Претходно је Партизан објавио да у четвртак у четвртој утакмици од 20.30 неће бити музике ни навијачких песама због трагедије која је потресла Србију.
"Наравно данас је дошла та вест о великој трагедији која се догодила. Невероватно, Сви смо били у неверици када смо чули те всти. Желим и ову прилику да искористим да изјавим саучешће свим породицама настрадале деце. Велика трагедија каква вероватно у нашој земљи није забележена."
Обрадовић се осврнуо и на смрт свог пријатеља.
"Знате да је јуче у Сплиту умро Дамир Шолман, велики играч, велики џентлмен, велики кошаркаш и желим заиста да изјавим саучешће пре свега његовој породици и свим људима који су Дамира волели, а било их је много. Имао сам ту срећу да га лично упознам и да проводимо неко време заједно", рекао је Обрадповић.
Што се тиче атмосфере после пораза у трећој утакмици...
"Реаговали смо како иначе реагујемо, плејоф серије су увек такве. Била је анализа стручног штаба, а онда и са играчима. Утисак је да смо играли нестрпљиво у нападу и вероватно најлошија наша утакмица у нападу у последњих неколико месеци. Али и тако смо били на један напад од победе. Наравно да су играчи свесни тога и сигурно да морамо да одиграмо паметније и боље ако хоћемо да победимо."
Потврдио је Обрадовић да је Алекса Аврамовић доживео тешку повреду.
"Алекса је повредио руку и он ће ићи на операцију у петак. То је само друга рука, а отприлике иста ствар коју је имао прошле године, када се повредио. Претпоставке су да ће можда бити мања пауза. Не бих сада о томе, видећемо кад се заврши операција у петак. Нажалост му се опет то десило, али и то је део свега овога чиме се ми бавимо“, истакао је Обрадовић.
 Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2023
СПОРТ
Какав пех за Партизан – Аврамовић поломио шаку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала