- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Америка ће тек да схвати какву је грешку направила – МВП се вратио и пукла је брука

© AP Photo / Charles KrupaЏоел Ембид Филаделфија
Џоел Ембид Филаделфија - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2023
Пратите нас
Кошаркаши Филаделфије доживели су катастрофалан пораз у другом мечу полуфинале серије Источне конференције на гостовању Бостону резултатом 121:87. У мечу у ком се на паркет вратио опорављени Џоел Ембид и то са МВП признањем, Севентисиксерси су претрпели понижење и сада је серија изједначена –1:1.
Натемпирала је Филаделфија да се њен најбољи кошаркаш, уједно и званично најбољи кошаркаш лиге врати на терен са свежим МВП признањем, али у Бостону нису марили су за то.
Упропастили су забаву снажном Камерунцу, који је постао први кошаркаш у историји лиге, још од 2008. године и Кобија Брајанта, да је понео МВП титулу, а да није био најбољи ни у једној од пет категорија, када су у питању скокови, поени, асистенције, број победа, што је потпуна супротност у односу на Николу Јокића који доминира с Денвером.
Такође, пораз од чак 34 поена разлике је најтежи у историји прве или друге рунде плеј-офа откако се додељује МВП награда од 1955/56.
Очајно издање пружили су колективно кошаркаши Филаделфије, док је с друге стране Филаделфија доминирала у свим сегментима и приказала је тимску игру.
Гости из Филаделфије само су у уводној деоници успевали да парирају ривалу, док је после тога уследила демонстрација силе, а играчи из Бостона причали су о поносу по завршетку сусрета, с обзиром на то да су у првом мечу полуфинала плеј-офа претрпели брејк.
Џејмс Харден који је у претходном сусрету затрпао кош ривала са чак 45 поена, сада је немилице трошио лопте, док је МВП НБА лиге прве поене постигао тек краје прве четвртине.
Ембид је сусрет окончао са 15 поена, Харден је постигао три мање, имао је 10 скокова и четири асистенције, док је код Бостона најефикаснији био Џејлен Браун са 25 поена, Боргдон је убацио два мање.
Бостон је огромну разлику правио пре свега због великог броја погођених тројки – чак 20! Чак 51 пут шутирали су за три поена, а проценат убачених тројки био је 39,2 одсто.
С друге стране, Севентисиксерси су погодили свега шест тројки из 30 покушаја.
Серија се сада сели у Филаделфију и на Ембиду и екипи је да покушају да одговоре на историјско понижење.
Јан Весели - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2023
СПОРТ
Весели не слави победу за пласман у полуфинале: „Моје молитве су упућене ка Београду“
свећа за дан жалости - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2023
СПОРТ
Московљани солидарни са Србијом: „Дубоко смо ожалошћени“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала