- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјинска делегација извела провокацију на седници Организације за црноморску економску сарадњу

© AFP 2023 / ADEM ALTANПоглед на Анкару
Поглед на Анкару - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2023
Пратите нас
Украјинска делегација покушала је да изведе провокацију против руске делегације током јубиларног самита председника парламената држава-чланица Организације за црноморску економску сарадњу и 61. Генералне скупштине Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње у Анкари, изјавила је шеф руске делегације Олга Тимофејева.
„За време говора руске делегације... украјинска делегација покушала је да изведе саботажу, покушавајући да прекине говор, ширећи заставе и узвикујући увредљиве пароле. Али ми имамо потпуно другачији задатак. Имамо задатак да не политизујемо процес, што је данас урадила Украјина, већ, понављам, да изнесемо своје гледиште“, објаснила је Тимофејева.
Она је додала да је оно што су Украјинци урадили „личило на циркус“.
„Покушај ометања састанка није успео. (Председник турског парламента Мустафа) Шентоп покушао је да прекине оно што се дешава и удаљи учеснике акције из сале“, рекла је она.

Нападнут члан руске делегације

Како је за Спутњик изјавио извор у делегацији, украјинска делегација је на маргинама самита напала члана руске делегације.
Саговорник Спутњика је рекао да се повређеном пружа медицинска помоћ, а руска амбасада у Анкари води истрагу.

Руска амбасада потврдила да је дошло до напада

Руска амбасада у Турској потврдила је да је дошло до напада на члана руске делегације.
Аташе руског дипломатског представништва у Анкари Ирина Касимова изјавила је да се члан руске делегације налази у болници на прегледима и пружена му је конзуларна помоћ.
Према њеним речима, турске власти су обратиле прописну пажњу на овај недопустив случај и руска страна се нада да ће починиоци бити одговарајуће кажњени.
Земље-чланице Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње су Албанија, Азербејџан, Бугарска, Грчка, Грузија, Јерменија, Молдавија, Русија, Румунија, Северна Македонија, Србија, Турска и Украјина.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала