- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лудница у Напуљу /фото/

Пратите нас
Фудбалери Наполија освојили су толико чекану титулу у Серији А пет кола пре краја првенства, пошто су oдиграли нерешено (1:1) на гостовању у Удинама у оквиру 33. колу националног шампионата.
Наполи је стигао до треће титуле у историји клуба, а прве после 33 године и времена Дијега Арманда Марадоне. Удинезе је повео у 13. минуту голом Сандија Ловрића, док је Виктор Осимен у 52. минуту поставио коначних 1:1.
Наполи је први са 80 бодова, док је Лацио други са 64 и не може да их престигне. Kлуб из Напуља је имао велику подршку навијача у Удинама, а организовао је и праћење дуела на стадиону „Дијего Армандо Марадона“, где је бурно прослављено освајање титуле.
Огроман број становника Напуља изашао је на улице. Готово цео град од Везувом. Нестварне сцене забележили су репортери на лицу места.
Читав град је горео, упаљене су бакље, а посебно је живо било код мурала легендарном Марадони који у Напуљу има статус божанства, јер је управо он последњи који је пре ове генерације донео Наполију две титуле шампиона Италије.
Било је и инцидената. У Удинама су на пример домаћи хулигани претукли неколико присталица Наполија који су ушли на терен да прославе титулу, а прославу скудета у својим градовима спречили су ултраси Варезеа и Авелина.
Подсетимо, Наполи је желео да прослави титулу још у суботу поподне на свом терену, али је локални ривал Салернитана однела бод у финишу (1:1) и намерно покварила план лидеру.
Наполи - Салернитана, прослава титуле - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2023
СПОРТ
„Не знате шта сте пропустили“ – испала дана због које им се смеје цела Италија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала