- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новакова сарадница упутила важну поруку

© AFP 2023 / FREDERIC J. BROWNПаула Бадоса
Паула Бадоса - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2023
Пратите нас
Шпанска тенисерка Паула Бадоса назвала је политизацију спорта срамотом, уз напомену да више воли да она лично гледа своја посла више него политику.
Бадоса је чланица независне организације ПТПА коју је иницирао Новак Ђоковић, а свој став о мешању политике у спорт говорила је у светлу статуса који у последње време имају руски спортисти.
„Наравно, не треба мешати спорт и политику. Нажалост, они су се укрстили, али ја то никада нећу разумети. Уосталом, спорт и политика немају везе једно са другим. Штета што се мешају и утичу и на однос између спортова“, навела је Бадоса.
Она је навела да спортисти немају везе са политичким дешавањима.
„Ми нисмо умешани у ово. Не знамо шта се дешава, има много мишљења, не знамо све информације и никада нећемо сазнати. Више волим да се држим подаље и гледам своја посла. Политичари треба да се баве политиком, а спортисти треба да се баве спортом“, рекао је Бадоса.
Подсетимо, крајем марта је организатор Вимблдона, најпрестижнијег турнира који је под политичким притиском прошле године забранио учешће руским и белоруским такмичарима, дозволио њихов пријем за наредни турнир у неутралном статусу и под „одређеним условима”.
Аргентински репрезентативац Габријел Дек - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2023
СПОРТ
Реал без „ратоборног“ Аргентинца у мајсторици са Партизаном
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала