Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Србија се ускладила са мерама Савета ЕУ против ДАЕШ-а и Ал Каиде

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЗаставе Европске уније испред зграде Европског савета у Бриселу
Заставе Европске уније испред зграде Европског савета у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2023
Пратите нас
Србија се ускладила са одлуком Савета ЕУ о рестриктивним мерама против Исламске државе (ИСИЛ, ДАЕШ) и Ал Каиде (обе терористичке организације забрањене у Русији), као и против особа, група, предузећа и ентитета повезаних с тим терористичким организацијама, наводи се у саопштењу Високог представника ЕУ за спољне послове и безбедносну политику.
Са овом одлуком Савета, донетом 24. априла, сложиле су се и друге земље кандидати за улазак у ЕУ - Северна Македонија, Црна Гора, Албанија, Украјина, Молдавија и Босна и Херцеговина, затим земља потенцијални кандидат Грузија, земља ЕФТА Лихтенштајн, као и Јерменија.
Када је реч о рестриктивним мерама усмереним против одређених особа и ентитета повезаних са ситуацијом у Ирану, с том одлуком ускладиле су се земље кандидати Северна Македонија, Црна Гора, Албанија, Украјина, Молдавија и Босна и Херцеговина, као и земље ЕФТА - Лихтенштајн и Норвешка.
Европска унија поздравила је ставове свих ових држава, које ће обезбедити да њихове националне политике буду у складу са овим одлукама Савета ЕУ, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала