- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Због догађаја у Србији, ФБиХ подиже степен безбедности на највиши ниво

© Sputnik / Сенка МилошСарајево
Сарајево  - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2023
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Федерације БиХ Рамо Исак и заменик директора ФУП-а Енсад Корман данас су упутили допис управама полиција кантоналних министарстава унутрашњих послова с циљем додатног ангажовања свих расположивих полицијских капацитета и подстицања сарадње надлежних институција са грађанима.
У саопштењу се наводи да немили и стравични догађаји који су се десили у Републици Србији и догађаја у Бихаћу одлучили да предузму одређене мере.

"Животе су изгубила невина деца и запослени у школи "Владислав Рибникар" у Београду, које је починио дечак њихов вршњак. Уследило је масовно убиство које је починио двадесетогодишњак у Младеновцима, а чињенице је да су службеници Федералне управе полиције током јучерашњег дана лишили слободе осамнаестогодишњег младића из Бихаћа који је на друштвеним мрежама претио да ће починити масакр у Економској школи у Бихаћу. Све то изазвало је несигурност и страх код грађана Босне и Херцеговине," саопштено је из ФУП-а, пренео је сарајевски портал Klix.

У даљем појашњењу пише да ће се додатно ангажовање полиције односи на повећано присуство полицијских службеника око школа, вртића, у средствима јавног превоза, на местима окупљања малолетника и тинејџера, те активно праћење друштвених мрежа и форума, на којима се могу прикупити информације о особама које подржавају овакав или сличан вид насиља, као и друге активности чија је сврха онемогућавање извршења оваквих кривичних дела.
"Федерално министарство унутрашњих послова и Федерална управа полиције ће пружити сву неопходну помоћ са својим материјално-техничким и кадровским капацитетима, како би се степен сигурности у Федерацији Босне и Херцеговине подигао на највиши могући ниво и појединци спречили у вршењу кривичних дела, чији смо сведоци у претходних неколико дана," пише у саопштењу.
Полиција испразнила мигрантски камп у Бихаћу. - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Полиција реаговала на захтев грађана: Испражњен мигрантски камп у Бихаћу /видео/
Помен страдалима у ОШ Владислав Рибникар у Храму Светог Саве - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2023
ДРУШТВО
Србија тугује: Широм земље грађани одају пошту убијенима у београдској школи /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала