- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Црногорска полиција појачала активности после убистава у Србији, пронађена већа количина оружја

© Sputnik / Бобан НововићЦрногорска полиција
Црногорска полиција - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2023
Пратите нас
Црногорска полиција појачала је контроле како би пронашла оружје у илегалном поседу грађана, после два масовна убиства која су се догодила у Србији
Већа количина оружја пронађена је на више локација у Црној Гори, саопштено је из полиције.
Како су казали из полиције, службеници Одељења безбједности Бар су одузели два пиштоља, 19 комада детонаторских каписли, 30 метара спорогорећег штапина, две вежбовне противтенковске мине, 14 комада муниције разног калибра, три ручна сузавца, 25 комада пиштољске муниције.
У општини Котор одузет је пиштољ и пушка, као и седам метака пиштољске муниције.
У Херцег Новом одузет је пиштољ марке ЦЗ 99, са 88 комада метака због истеклог важења дозволе. У овој општини одузет је и гасни пиштољ марке „Екол Тирол“ без дозволе, са 50 комада барутних метака, као и осам патрона пушчане муниције. У општини Тиват одузет је гасни пиштољ и четири пиштољска метка.
На територији општине Никшић пронађено је и одузето више комада ватреног оружја, муниције и средстава посебне намене.
„Никшићка полиција је синоћ, поступајући по наредби судије за истрагу, извршила претрес стана и других просторија које користи осамнаестогодишње лице из Никшића и том приликом од оца овог лица одузела два пиштоља у илегалном поседу, као и ловачки карабин у илегалном поседу“, поручују из полиције.
Осим тога, како су казали, одузето је и 245 комада муниције различите врсте и калибра, два празна пиштољска оквира и два оквира у којима се налазило 12 комада муниције, реденик са 50 комада пушчане муниције и један оптички нишан.
Пронађени су и одузети и топовски удар, три комада ручних димних бомби и једна флеш бомба, као и два иницијална упаљача, преноси РТЦГ.
Подсетимо, црногорски министар унутрашњих послова Филип Аџић, после масовних пуцњава у Србији, одржао је колегијум с директором Управе полиције (УП), помоћницима и начелницима регионалних центара, и да је на састанку договорено да се УП „подигне на већи степен позорности“.
Он је најавио и ригорозније контроле за добијање дозволе за оружје и рестриктивнији приступ при продужавању дозвола, појачано праћење сумњивих особа, те јачање свих активности током летње туристичке сезоне, што подразумева и веће присуство униформисаних полицајаца на улицама.
Помен - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2023
ДРУШТВО
У једном дану десет сахрана убијених, рањени из Младеновца ван животне опасности
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала