- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ембид згазио ривалу на главу /видео/

© AP Photo / Matt SlocumЏоел Ембид
Џоел Ембид - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2023
Пратите нас
Филаделфија је пала пред својим навијачима пред Бостоном (114:102), а меч је обележио нови МВП НБА лиге Џоел Ембид, који је ногом стао на главу Гренту Вилијамсу!?
Имао је среће снажни Камерунац и није санкционисан од стране арбитара, с обзиром на то да је у питању била случајност, те није имао намеру да повреди ривала.
Џејмс Харден упутио је пас ка Ембиду који је био удвојен и како лопта није успела да дође до њега. У жару борбе Вилијамс се бацио на паркет, баш као и Џејлен Браун, а центар Филаделфије који је кренуо уназад, згазио га је нехотице по глави. Остао је Вилијамс да лежи, држећи се на главу, али је на срећу прошао без икаквих последица.
Догађај с трећем меча полуфиналне серије плеј-офа Источне конференције ипак није за поређење с оним на шта је Америка остала слепа, када није санкционисала неспортско понашање Камерунца с француским пасошем.
Тада је фрустирани Ембид у трећем мечу четвртфинала са Бруклином шутнуо ногом у пределу гениталија Ника Клакстона, а судије су му неким чудом дозволиле да остане у игри.
Сам Ембид после меча није крио да је мучки потез плански извео, што је згрозило јавност у Америци, а бројне НБА звезде осудиле су такво понашање.
„Од почетка сусрета могли сте да видите какав је план игре. Морао сам да га ударим, покушао је да ме исфрустрира, тако да будем искључен. Превише сам искусан да себе доведем у позицију да будем избачен, тако да сам наставио са својим послом и дошли смо до победе“, рекао је Ембид после ударања Клакстона.
Филаделфија је касније славила с максималних 4:0 против Бруклина, док сада губе 2:1 од Бостона, а наредни меч биће одигран у Филаделфији у ноћи између недеље и понедељка.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2023
СПОРТ
Јокић исписао историју – Букер и Дурент бројали до 86! /видео/
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2023
СПОРТ
Америка и Чемберлен чекају да Никола направи још један корак
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала