- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лаци срушио „чудо“ из Аустралије, Филип пао у полуфиналу

© Sputnik / Лола Ђорђевић Ласло Ђере
 Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2023
Пратите нас
Филип Крајиновић, српски тенисер, није успео да се пласира у финале челенџера у Прагу јер га је поразио Доминик Стрикер из Швајцарске резултатом 7:5, 5:7, 6:3. Са друге стране, српски тенисер Ласло Ђере надиграо је Бена Шелтона са 3:6, 6:3, 6:4 у полуфиналу челенџера у Каљарију.
Иначе, Американац Бен Шелтон је највећи успех у каријери, можемо да кажемо и чудо, направио тако што се пласирао у четвртфинале Аустралијан опена ове године. Тада је привукао пажњу на себе целокупне тениске јавности.
Ђере није добро почео овај дуел, изгубио је први сет, али је показао колико зна да буде јак у глави и стигао је до тоталног преокрета.
Ђере ће сутра у финалу играти са Угом Амбером из Француске, који је 77. на АТП листи. Он је у полуфиналу победио Колумбијца Данијела Елахија Галана 6:2, 7:6 (7:3).
Челенџер у Каљарију игра се за наградни фонд од 200.000 евра.
Пре него што је Лаци савладао Шелтона, дуго се Филип Крајиновић борио да сломи отпор Доминика Стрикера, али се од старта мучио док је Швајцарац био ближи томе да направи предност. У петом гему ипак пала је концентрација Стрикеру што је Филип искористио и направио брејк.
Није српски тенисер успео да одржи тај ритам и у десетом гему швајцарски тенисер вратио му је брејк, а потом направио и нови за освајање првог сета.
У другом сету редом су обојица пропуштали шансе. Низале су се неикоришћене брејк лопте, да би српски ас у десетом гему чак спасао и меч лопту противника. У наредном гему је направио брејк и потпуно се вратио у меч.
Континуитет Крајиновићеве игре поново је пао у трећем гему, а Швајцарац је као од шале стигао до великих 5:0. Српски тенисер вратио је један брејк, али то је било све, успео да је упише три гема, али не и да направи преокрет.
Андреј Рубљов и Карен Хачанов - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2023
СПОРТ
Руси освојили титулу у Мадриду – дуго чекано чудо Карена и Андреја: „Било је крајње време“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала