- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руси освојили титулу у Мадриду – дуго чекано чудо Карена и Андреја: „Било је крајње време“

© AFP 2023 / OSCAR DEL POZO Андреј Рубљов и Карен Хачанов
Андреј Рубљов и Карен Хачанов - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2023
Пратите нас
Андреј Рубљов и Карен Хачанов, руски тенисери, освојили су титулу на Мастерсу у Мадриду у конкуренцији дублова после победе над Роханом Бопаном и Метју Ебденом резултатом 6:3, 3:6,
Од почетка године Андреј Рубљов и Карен Хачанов одлучили су да на чак четири турнира играју дубл, а упорност се исплатила на Мастерсу у Мадриду где је руски двојац заређао велике победе и на крају славио у финалу против индијско-аустралијског тандема.
У првом сету није било брејк лопти све до осмог гема, а онда су Руси искористили прву прилику и повели у кључном тренутку. Потврдили су брејк и повели са 1:0 у сетовима.
Уследио је преокрет Бопане и Ебдена који су у четвртом гему другог сета искористили своју прву шансу и стекли предност коју су сачували све до краја сета, док Рубљов и Хачанов нису успевали да запрете на сервис гемове противника.
Међутим, Индијац и Аустралијанац нису успели да одрже ниво игре из другог сета, док је руски тандем поново појачао ритам. Силовито су ушли у трећи сет и повели са великих 6:0.
До краја су Бопана и Ебден успели да освоје само три поена и Рубљов и Хачанов славили су са 10:3 у одлучујућем сету после чега су подигли трофеј.
Добри пријатељи ван терена успели су да своје пријатељство пренесу и на терен, а њихови осмеси и загрљај јасан су показатељ колико им је драго што су коначно заједно подигли пехар.
„Трећа срећа, све се поклопило за нас, играли смо раније два финала, пре него што смо дошли имали смо ране поразе, драго нам је било што смо дошли до финала и рекли смо да то је то. Играли смо раније као јуниори заједно, али никада нисмо освојили турнир“, рекао је Хачанов после победе.
Рубљов није скидао осмех са лица па је био спреман да се шали приликом одговарања на питања.
„Освајао сам трофеје са другима, Карен је побеђивао са другима, а само са мном није. Крајње време је било“, смејао се Рубљов.
Занимљиво је да су обојица руских тенисера играли и у синглу на Мастерсу у Мадриду и то један против другог, а Хачанов је направио велико изненађење и елиминисао Рубљова.
Јан Ленард Штруф - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2023
СПОРТ
Од губитника до финалисте: Немац се осветио Русу – а сада чува Новака
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2023
СПОРТ
Новак тренирао са Русима: Андреј је био тениски херој – а српски ас га није заборавио
Аслан Карацев, руски тенисер - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2023
СПОРТ
Рус елиминисан после велике драме – Алкарас против Немца за титулу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала