- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медији: Провокације Пољске против Русије могу довести до светског рата

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаАмбасада Русије у Пољској
Амбасада Русије у Пољској - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2023
Пратите нас
Пољска на разне начине провоцира Русију на војни сукоб, који би могао довести до катастрофалних последица, пише аналитичар листа „Дојче виртшафтс нахрихтен“ Роналд Баразон.
Према мишљењу новинара, одузимање школског здања при руској амбасади у Варшави има за циљ само да разљути Москву.
„Сан о снажном ујка НАТО-у, који ће уништити зле Русе, брзо ће се распршити. Нови светски рат ће довести до погибије милиона, до уништавања градова, а највећи део територије ће постати непогодан за живот. То неће донети победу пољским подстрекивачима рата“, упозорава Баразон.
Према његовим речима, савезници Пољске не разумеју какву је опасну игру покренула Варшава. Баразон је позвао европске и америчке политичаре да се пробуде и да зауставе распламсавање рата.
Аустријски новинар закључује да су западни лидери у заблуди кад мисле да могу да контролишу ток догађаја у украјинском сукобу.
Историја показује да сукоб може да се заоштри у било ком тренутку, наводи Баразон и као пример наводи Кубанску кризу, када је свет био на ивици нуклеарног сукоба због конфронтације САД и Совјетског Савеза.
Он подсећа и на инцидент из новембра 2022. године, када је на територију Пољске пао украјински пројектил, који је првобитно сматран руским. Тада је ситуација такође могла да прерасте у светски рат, упозорава Баразон.
Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова је раније изјавила да Русија има право да прекине дипломатске односе с Пољском, након што су власти те земље одузеле здање школе при Амбасади Русије у Варшави.
Пољски полицајац - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2023
РУСИЈА
У Варшави полиција упала у школу при руској амбасади; Запослени до 18 сати да напусте зграду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала