- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Министар полиције Републике Српске: Подигнут степен активности МУП-а

© Tanjug / TANJA VALICПредседник Републичке комисије за спровођење референдума о Дану Републике Синиша Каран
Председник Републичке комисије за спровођење референдума о Дану Републике Синиша Каран - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2023
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран изјавио је данас да, после трагичних догађаја у Србији, јавност у Републици Српској не треба да буде забринута, јер је подигнут степен активности МУП-а посебно у области високотехнолошког криминалитета, малолетничке делинквенције и наркоманије.
„МУП Српске, након трагичних дешавања у Србији, појачаће оне мере које је и до сада обављао у сарадњи са другим секторима јер је реч о мултисекторском приступу, нарочито када су деца у питању“, нагласио је Каран.
Он је додао да ће се, пре свега, размислити о поновном увођењу школских полицајца, који су се показали као јако добри.
„МУП са великим бројем других сектора, ресорних министарстава, социјалним установама, школама, наставницима, локалним заједницама већ дужи низ година има сталне пројекте који се односе на едукацију наставника, родитеља и ђака када је реч, пре свега, о вршњачком насиљу, специфичном сегменту малолетничке делинквенције, опасностима које са собом носи дрога, оружје“, рекао је Каран.
Каран је додао да је прошле године око 300 припадника МУП-а у том смислу едуковало 20.000 ученика основних и средњих школа, око 700 наставног особља и родитеља, пренео је РТРС.
Он је најавио и да ће бити појачана контрола оружја стрељачких клубова и потврдио да се у Републици Српској та контрола врши редовно.
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2023
РЕГИОН
Додик: Увести додатно обезбеђење, забранити телефоне у школама, вратити ауторитет наставника
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала