- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Прилепин пробуђен из вештачке коме

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаПисац Захар Прилепин
Писац Захар Прилепин - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2023
Пратите нас
Копредседавајући партије „Праведна Русија – За истину“ и писац Захар Прилепин, који је рањен у експлозији бомбе-аутомобила у Нижегородској области, успешно је пробуђен из вештачке коме и осећа се добро, саопштила је његова прес служба за Спутњик.
Губернатор области Глеб Никитин такође је саопштио да је Прилепин успешно оперисан.
„О Захаровом стању: пробуђен је из вештачке коме, свестан је. Према речима лекара, његово стање је стабилно, расположен је. Све је у реду“, написао је Никитин на свом Телеграму.
У суботу је Прилепинов аутомобил дигнут у ваздух на ауто-путу у Нижегородској области. У експлозији је погинуо возач аутомобила, а Прилепин је рањен. Писац је хоспитализован са преломима и потресом мозга у болници у Нижњем Новгороду, где је оперисан и уведен у вештачку кому. Лекари намерно пацијенте стављају у вештачки изазвану кому након тешких повреда или сложених операција, како пацијенти не би осећали бол, а тело могло брже да се опорави.
Прилепинова прес служба јавила је да је од последица експлозије погинуо Александар Шубин, припадник батаљона „Оплот“ Руске гарде. Полиција је након тога привела мушкарца умешаног у дизање аутомобила у ваздух. Истражни комитет Русије покренуо је кривични поступак према члану терористички напад.
Аутомобил Захара Прилепина - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2023
РУСИЈА
Ухапшен Украјинац осумњичен за покушај атентата на Прилепина, писац успешно оперисан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала