- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизану опет „мрвице“ и вапај из Мадрида: „Све је против Реала“

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркаш Партизана Кевин Пантер
Кошаркаш Партизана Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2023
Пратите нас
Кошаркашки клуб Реал Мадрид пустио је у продају улазнице за мајсторицу која ће бити одиграна у Визинк центру у среду од 21 час, а Партизану је на располагању само 120 карата. То је био случај и у прва два меча, па је јасно да су у питању „мрвице“.
И то није све. Краљевски клуб је искористио своје право и напоменуо на официјалном сајту да према слову закона има право да онемогући приступ навијачима гостујућег тима који буду поседовали карте за други сектор. Проблем за црно-беле навијаче је што из Србије не могу да приступе сајту за продају улазница.
Знајући какво је искуство већ имао Партизан у Шпанији с Барселоном, када су многи с улазнима остали испред дворане, јасно је у ком правцу иду ствари.
Када је оно најважније у питању, односно пети, одлучујући меч полуфиналне серије четвртфинала Евролиге, Партизан је успео да испусти предност од 2:0 и то после два брејка у Мадриду.
Леброн Џејмс - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2023
СПОРТ
Холивуд видео шампионске Лејкерсе – „европски рецепт“ води ка прстену
Свашта се издешавало у том другом мечу у дворани Визинк центар, када је прекаљени и намазани Серхио Љуљ замутио воду, изазвао тучу и прошаоа некажњено, а чини се да су црно-бели, који су били нападнути на паркету, горе прошли после казни које је изрекла Евролига.
И брзо се дошло од 2:0 до београдских 2:2, где је Реал (п)ојачан опорављеним дивом Валтером Таваресом успео да се се врати с ивице амбиса.
Прогнозе су у неку руку 50-50. Једни ће рећи да Партизан може да креира ново, треће чудо у шпанској престоници, други ће бити заговорници теорије да је краљ фаворит и да неће дозволити још један кикс пред својим навијачима после два брејка у Београду.
Али, ако питате шпанске медије, у овом случају спортски лист „AS“, нема дилему: „Све је против Реала“.
У тексту се апострофира да је Јабуселе који је крвнички у рвачком стилу подигао и бацио на под Дантеа Егзума и даље ван терена због пет мечева суспензије колико му је изрекла Евролига, а на то се наслања повреда ратоборног Аргентинца Габријела Дека. Он је у Београдској арени покидао лигаменте колена и за њега је сезона завршена.
Указано је и на здравствени проблем који има Поарије, ту је и слабија минутажа Петра Корнелија, док вирус мучи Абалдеа и Козера.
Ту причи није крај. Баве се здравственим стањем Валтера Тавареса који је ровит одиграо утакмице у Србији и питају се колико ће бити у стању да помогне екипи у мајсторици. С друге стране, „AS“ констатује да ће Партизан бити јачи за капитена Кевина Пантера, који је одрадио два меча суспензије и који је био херој победе у првом мечу црно-белих, а одличан је био и у другој док се није догодио прекид.
Време тече, сат откуцава, брзо ће та среда и 21 час, па ће се на паркету видети ко је бољи и ко заслужује да се нађе на Фајнал-фору у Каунасу.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Тренер Виртуса из Болоње Александар Саша Ђорђевић - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2023
СПОРТ
Ђорђевићу из НБА стиже појачање за Србију и Мундобаскет
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала