- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дирљив гест из Загреба: „Титулу посвећујем Еми“

Микаса
Микаса - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2023
Пратите нас
Одбојкашки клуб Младост из Загреба савладао је Мурсу и освојио титулу првака Хрватске, а тренер победничке екипе Ратко Перис трофеј је посветио Еми Кобиљски, девојчици убијеној у масакру који се догодио у Основној школи „Владислав Рибникар“.
Ема је, ћерка познатог српског одбојкаша, сада тренера Драгана Кобиљског, била једна од девет жртава монструозног чина 13-годишњака К.К. који је из ватреног оружја свог оца убио осморо малишана и чувара школе 3. маја на Врачару.
Из Загреба је стигао дирљив гест и показао је, да упркос свим несугласицама које владају, морамо да останемо, и да будемо људи.
„За то тренирамо.Преокренули смо. Ко ће бити срећнији него ми, рекао је Перис за ХРТ и наставио:

„Хтео бих само да посветим ову победу Еми Кобиљски, ћерки мог великог пријатеља Драгана Кобиљског, која је убијена у Београду у школи. Тако да њој посвећујем ову велику победу“, изјавио је Ратко Перис, чија је Младост шампион Хрватске у одбојци.

Драган Кобиљски ради у румунској екипи Залау, и чим је сазнао за трагедију дошао је у Београд како би са супругом испратио ћерку на вечни починак.
Подсетимо, НБА ас Лука Дончић и његова хуманитарна организација понудили су помоћ породицама настрадалих у масакру у Основној школи „Владислав Рибникар“, али се Град Београд захвалио Словенцу, који је још једном показао људску величину, додајући да ће Београд сносити трошкове.
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2023
СПОРТ
Пољакиња ће сада пазити шта говори – Белорускиња освојила Мадрид!
Кошаркаш Партизана Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2023
СПОРТ
Партизану опет „мрвице“ и вапај из Мадрида: „Све је против Реала“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала