- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

МУП апелује на грађане да од данас предају нерегистровано оружје

© Sputnik / Александар МилачићЗначка полиције Србије
Значка полиције Србије - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2023
Пратите нас
Министарство унутрашњих послова Србије позвало је грађане који поседују нерегистровано оружје да га од данас, 8. маја, до 8. јуна ове године, предају најближој полицијској станици.
Начелник Одељења за оружје из Управе за управне послове МУП-а Јелена Лакићевић истиче да током овог периода грађани који предају нерегистровано оружје неће кривично одговарати, нити сносити било какве последице, каи и да не морају да доказују порекло оружја.
„Позивамо грађане који поседују нелегално оружје да се одазову овом позиву, обрате најближој полицијској станици и предају оружје за које немају исправе о оружју“, поручила је Лакићевић, наводи се у саопштењу МУП-а.
Прецизирала је да се позив односи на све врсте оружја, аутоматско као и свако друго оружје, минско-експлозивна средства, делове за оружје и муницију коју су грађани противправно држали.
„Уједно, Министарство унутрашњих послова позива и оне грађане који нису предали полицијским станицама на чување оружје након смрти власника, да то сада и ураде“, истиче Лакићевић.
Оружје у нелегалном поседу грађани у наведеном периоду, без икаквих последица, могу предати сваког дана, од 7 до 19 часова.
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2023
СРБИЈА
Вучић: Још нисмо донели све мере - оне које спремамо промениће друштво
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала