Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Очекујем велике проблеме око Косова крајем месеца

© Фото : Инстаграм/БудућностСрбијеАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да очекује велике проблеме крајем месеца у вези са Косовом и Метохијом.
„Покушали су у Бриселу на трик да поново нешто узму од Србије. Ја сам рекао, нема проблема, могу да страдам, али ја овакав план нећу прихватити“; рекао је Вучић.
Он је поновио да ће суштински велике западне силе увек бити уз независно Косово.
Када је реч о писању Њујорк тајмса, Вучић је рекао да је знао да је текст о клану Вељка Беливука наручен пре пет месеци.
"Разумео сам тренутак када је објављен, баш у време бриселских разговора, да бих добио јасну поруку јер ја знам како они то раде. ЦИА те спрема, ЦИА гледа. Ако не будеш добар и ако не будеш послушао, ово ти је тек почетак. Мој одговор њима је: Ја сам поруку разумео. Нисам вас се уплашио. Нисам ни фасциниран будалаштинама које сте исписали и уопште вас се не плашим. Борићу се за своју земљу", поручио је Вучић.
Вучић истиче да ће сви покушати да уруше Србију, због економског и војног напретка, и да је у региону јасно да нисмо џак за ударање.
„И зато хоће структурално да ударају у Србију. Ми морамо да наше ствари изнутра заједнички решавамо. Нису важни политичари, сви су знали да немају шта да поруче, него је само било "Вучићу одлази". То слушамо сваки дан, а да понуде нешто то би било изненађење. Ми морамо да гледамо како да се извучемо из још једне тешке кризе, не економске, пошто нам је јавни дуг никада мањи - 55 одсто. Све то добро иде, али сада имамо проблем сви у својим главама. И размишљамо да ли да за дан победе иду свечани плотуни. А зашто да не иде? Зато што је и то неки пуцањ. Немојте да одемо у скроз другу крајност“, казао је он.
Коментаришући тешку ситуацију у којој се Србија нашла после масовних убистава у Београду и у Младеновцу Вучић је поручио да земља мора да се подигне.
„Ово је био један од најтежих удараца које је наш народ тешко поднео. Пали смо, али ћемо се подићи“, рекао је Вучић.

Не мислим да су избори добро решење

Председник је рекао да не мисли да су избори добро решење, али да од њих никада неће побећи. Он је додао да ће до краја месеца бити одржана скупштина СНС-а на којој ће, како је рекао, бити великих промена и најава за будућност.
"Мислим да је СНС променио земљу и да сада кроз ујединитељски приступ морамо да радимо на даљем напретку наше земље. А још нешто ако кажу да је данас било 50.000 људи, одржаћемо скуп, па ћемо да прикажемо пет милиона људи", поручио је председник.
На питање да ли се повлачи пред опозицијом и најављује оставку на место председника странке и државе, Вучић је упитао да ли било ко заиста мисли да би се он икада повукао пред било ким.
"Као што знате, пред улицом и руљом се никада нисам повлачио, и истрпео сам и три године и победио их још убедљивије, јер сам за то време радио, док су они размишљали како ће да руше. Ја ћу да наставим да радим, и никада нећу да измичем пред улицом и руљом", поручио је председник.
Он је рекао и да иако има доста добрих министра, Влада функционише као раштимовани оркестар.
"То су ствари које ћемо морати да мењамо, како, да ли ће то бити реконструкција па избори, или одмах избори, остаје да видимо. Стратешки је то неважно", рекао је председник.

Нисам "диктирао" оставку министра просвете Бранка Ружића

Вучић је рекао да није "диктирао" оставку министра просвете Бранка Ружића, као и да би, да је видео његову кривицу у минулим трагичним догађајима, то одмах и рекао.
"Нисам диктирао Ружићеву оставку, када сам питан шта мислим о томе, да видим његову кривицу одмах бих вам рекао. Можда сам видео у другим стварима које се тичу образовног система, али то није довољно за оставку. Тако да, и то су слагали", рекао је председник за ТВ Хепи.
Вучић је рекао да опозиција тражи и смену министра унутрашњих послова Братислава Гашића али поручио да морају да наведу због чега тачно, јер је полиција све урадила по прописима, и да верује да они који траже његову оставку не знају који је посао и које су надлежности и МУП-а и Безбедносно информативне агенције (БИА).
"Замислите кажу - смените Гашића. А зашто? Шта полиција није урадила? Полиција је урадила све по пропису, како се каже `бy тхе боок`, уз огроман труд свих полицајаца и припадника БИА. Ви немате појма шта они раде у овој земљи, јер појма немате шта је улога полиције и БИА, ви не разумете ни чије оставке тражите и шта тражите", рекао је председник.
Ипак, рекао је, подсећајући на оно што је рекао на, како наводи, на прошлој седници СНС-а, "дођу времена тмурна и смутна, у којима најгори политички талог испилива на порвршину, као и 2000. године''.
''Можда је дошло такво време", рекао је Вучић.
СРБИЈА
Вучић о протестима у Београду: Очекивао сам да понуде неке мере
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала