- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Украјинац побегао од меча с Фјуријем: „Брка је похлепан, пребио би га једном руком“

© AP Photo / Hassan AmmarАлександар Усик и Ентони Џошуа
Александар Усик и Ентони Џошуа - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2023
Пратите нас
Џон Фјури, отац британског боксера Тајсона Фјурија, говорио је жестоко о Украјинцу Александру Усику и оптужио га за похлепу јер је „минирао“ велики боксерски спектакл који је био планиран у Лондону.
У марту су менаџменти Фјурија и Усика договорили да се 29. априла на „Вемблију“ одржи борба за апсолутног првака света, али је Украјинац, потом, изиграо тај договор.
„Прецењен је. Мој син му је понудио огроман чек за меч на Вемблију. Највећу зараду у животу, а шта је он урадио? Занео га је саудијски новац и све је потом свалио на нас, као да смо ми криви што су преговори пропали“, рекао је Џон Фјури.
Популарни „Џипси Џон“ признаје да финансијски нису могли да се носе са Судијцима.

„Усик је одабрао саудијски новац, иако је првобитно пристао на наше услове. Ови су му дали 40, 50 или 70 милиона долара. Брка је похлепан. Немам ни грам сумње да би га Тајсон победио једном руком“, закључио је Фјуријев отац.

Подсетимо, Александар Усик је шампион света у верзијама ИБФ, ВБА и ВБО, док је Тајсон Фјури крајем прошле године одбранио титулу у верзији ВБЦ, пошто је победио сународника Дерека Чисору.
Још од тог меча почели су да се „каче“ и прозивају јавно ишчекујући велики меч.
„Усик, ти си следећи. Да, да, ти мали патуљку. Средио сам једног Украјинца, Кличка, сад ми остајеш ти“, поручио је својевремено Фјури.
Украјинац му је тада смирено одговорио.
„Ништа нисам рекао Фјурију после његовог спаринга са Дереком Чисором. Било му је потребно мало одушка, видело се то по бесу у његовим очима. А ја желим титулу апсолутног шампиона. Људи желе да виде ту борбу и свеједно ми је где, може и у Лондону“, рекао је Усик.
Руска застава - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
СПОРТ
Поносне Рускиње – с руском заставом у борбе за светски трон /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала