- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Нема више прошлости ни будућности“

© AFP 2023 / JAVIER SORIANOЋус Матео, Реал Мадрид
Ћус Матео, Реал Мадрид - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2023
Пратите нас
Тренер кошаркаша Реала Ћус Матео изјавио је да очекује да ће његов тим одиграти квалитетан меч против Партизана и додао да се нада да ће мадридски клуб победом затворити четвртфиналну серију плеј-офа Евролиге.
Кошаркаши Реала и Партизана одиграће сутра од 21 сат у Мадриду мајсторицу четвртфинала Евролиге. Прва два меча у Мадриду добио је Партизан, а наредна два у Београду екипа Реала. Победник сутрашњег дуела избориће пласман на Завршни турнир Евролиге у Каунасу.
Кошаркаш Партизана Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2023
СПОРТ
Хоће ли Пантер поново да угризе Краља?
Реал ће на овом мечу играти без суспендованог Гершона Јабуселеа и повређеног Габријела Дека. Партизан неће моћи да рачуна на Алексу Аврамовића.
„Радујемо се мечу против Партизана. Желимо да одиграмо добру утакмицу и да победом затворимо серију. На менталном плану смо добро, али на физичком не тако добро. Имамо повређене играче и једног који је суспендован. Међутим, ми имамо чврст менталитет да се боримо против свих недаћа. То се видело у Београду, надам се да ћемо сутра имати исти приступ“, рекао је Матео.
Он је истакао да не жели да се осврће на претходне мечеве.
„Десиле су се неке ствари које привлаче пажњу, али сада више нема прошлости или будућности, већ само садашњи тренутак. Утакмица која може да превагне на једну или другу страну. Нико не зна шта ће на крају да се деси. Већ смо исписали историју толико пута, као што наша химна то и каже, сада су све мисли на једној утакмици. Треба да будемо опрезни, да схватимо шта су наше врлине и мане. Покушали смо да на терену истакнемо врлине и то ћемо да пробамо да урадимо и сада, јер нас на крају чека велика награда“, додао је тренер Реала.
Матео је потом похвално говорио о капитену Партизана Кевину Пантеру.
„Он је сјајан играч и мораћемо да мотримо на њега. Са таквим шутером, зонска одбрана не мора да буде ефикасна. Пантер може да искочи, као и било који други играч Партизана, то не смемо да занемаримо. Зато морамо да се бранимо као тим“, рекао је Матео.
Тренер Реала је истакао да се узда у добру игру Валтера Тавареса.
„То што је он одиграо је изузетно. Помогао нам је да нађемо решење и наметнемо наше услове у одбрани и нападу. Волео бих да то уради и у среду. Знам да га противници често фаулирају и то треба издржати. То је покушај да му се увуку у главу, да га излуде. Ако исконтролише то, биће наш најбољи играч“, навео је Матео.
Он се нада да ће Валтер Таварес поново одиграти добар меч.
„Знам да га противници често фаулирају и то треба издржати. То је покушај да му се увуку у главу, да га излуде. Ако исконтролише то, биће наш најбољи играч“, рекао је Матео.
Тренер Реала је на крају нагласио да очекује велику подршку навијача на сутрашњем мечу.
Победник меча Реал - Партизан играће у полуфиналу Завршног турнира Евролиге против екипе Барселоне.
Кошаркаш Реала Руди Фернандес изјавио је пред утакмицу са Партизаном да је за шпански тим најважнија ствар да дођу до победе.
Кошаркаши Реала сутра од 21 сати дочекују екипу Партизана у петој утакмици четвртфинала Евролиге.
„Враћамо се кући после два везана пораза од њих, али читаве сезоне смо радили за предност домаћег терена и уз помоћ шестог играча са трибина идемо по победу. Једина важна ствар је победа, а мотивација нам је фајнал фор. Не размишљамо о томе шта би значило да се вратимо из 0-2 и да је то историјски подвиг. Схватили смо са којом динамиком морамо да се носимо са њима. Кључно је да мењамо одбрану, чак и када имају играча као што је Пантер. Морамо да будемо добри на својој половини и натерамо их да дају максимум у нападу, као у Београду“, истакао је Фернандес.
Додаје да је сутрашња утакмица за његов тим финале.
„Нисмо сигурни да ћемо победити, јер би то била грешка. Важно је да одиграмо чврсто и нађемо прави осећај. То би овај тим учинило опасним: да будемо гладни и да имамо бројне опције. За нас је ово финале. Морамо да дамо све од себе. У прве две утакмице нисмо били своји. Пред нама је најбољи тренер у Европи, колико се ја разумем и тим који игра врло добро и на страни. Свака сезона је другачија. Претходне смо имали проблема јер је за играче ментално веома тешко да играју толико утакмица. Сада имамо проблеме са повредама, али и даље видим јак тим. Ми који смо ту морамо да дамо све од себе и боримо се за титуле“, закључио је Фернандес.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала