- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хоће ли Пантер поново да угризе Краља?

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркаш Партизана Кевин Пантер
Кошаркаш Партизана Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2023
Пратите нас
Кевин Пантер играо је против Реал Мадрида у прве две утакмице плеј-офа Евролиге - Партизан је победио. Пантер није играо наредне две утакмице због суспензије - Партизан је изгубио. Црно-бели у Мадриду чекају нови Пантеров скок и надају се тријумфу у мајсторици.
Кевин Пунтер је одслужио казну од два меча, вратиће се у акцију ове среде (21:00) у петом и последњем дуелу између Реал Мадрида и Партизана. Победник ће обезбедити пласман на Фајнал фор Евролиге, који се игра у Каунасу од 19. до 21. маја.
Бек шутер Партизана био је један од суспендованих после туче у другој утакмици у Визинк центру. Добио је Пантер јак ударац од Серхија Љуља, потом се окренуо и показао песницу мадридском беку, да би све остало касније постало историја.
Добио је два меча суспензије зато што је ударио Џанана Мусу, док је Габријел Дек добио само једну утакмицу суспензије, али да се не враћамо сада на то.
Партизан је са њим победио Реал Мадрид два пута у плеј-оф серији, као и недавно пре тога у лигашком делу Евролиге, а без њега црно-бели су два пута доживели пораз у Београду.
Пантер је до суспензије био главна претња за Реал Мадрид.
У првој утакмици постигао је тројку Партизанове победе, а у другој је такође био одлучујући. У две утакмице одиграо је 60 минута са просеком од 20 поена, 4,5 асистенција и индексом корисности од 23.
Толико Партизан добија са његовим повратком на терен. Јасно је да тиме шансе Партизана расту, а посебно се Пантеров изостанак осетио при крају треће утакмице у серији, када се дуел решавао. Није било никога да преузме одговорност и погоди.

Партизан без Аврамовића, Реал без Дека

Какво је сада стање у екипама, пред пету утакмицу серије?
Партизан ће моћи да рачуна на Кевина Пантера, моћи ће да рачуна наравно и на Матијаса Лесора који је одслужио једну казну суспензије, рачунаће и на Дантеа Егзума који је добио додатно време да се опорави од повреде прста на нози, али неће рачунати на Алексу Аврамовића.
Пре остатка црно-белог тима у шпанску престоницу стигао је Алекса Аврамовић који је имао операцију леве шаке.
„Хвала свима на речима подршке. Операција је обављена јуче и све је прошло у најбољем могућем реду. Хвала докторима Партизана, хвала доктору који је извео операцију! Надам се да ће и комплетан опоравак протећи глатко! Момци, чекам вас у Мадриду“, написао је Алекса на друштвеним мрежама.
Сви остали играчи црно-белих требало би да буду спремни за меч.
Код Реал Мадрида неће бити Гершона Јабуселеа који служи казну од пет утакмица због насртаја на Егзума, а неће бити ни Габријела Дека који је повредио колено у Београду, тако да ће позиција четири бити рањива код Краљевског клуба. Са друге стране јасно је да је горостасни Валтер Таварес прегрмео повреду и да ће бити спреман.
Табла је спремна, фигуре су познате, чека се путник на Фајнал фор Евролиге у Каунасу.
Погледајте нову епизоду Спутњик спорта.
Никола Јокић, Денвер - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2023
СПОРТ
Бивши НБА играч о Јокићевој казни – „Видећете расистичке коментаре“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала