- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Највећа претња безбедности у БиХ је Кристијан Шмит

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICПредседник Републике Српске Милорад Додик
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2023
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је највећа претња безбедности у БиХ Кристијан Шмит који се, како је навео, лажно представља, те додао да је добро што ће се српски члан и председавајућа Председништва БиХ Жељка Цвијановић сутра обратити на седници Савета безбедности УН.
Коментаришући Шмитов извештај Савету безбедности УН о стању у БиХ, Додик је рекао да он брани уставни поредак, а да је у Шмитовом извештају поменут више од 50 пута у негативном контексту.
"Знају сви да лажу. Република Српска од када је ја водим је мирна, стабилна и усмерена ка развоју. У Републици Српској нема насиља, како они то приказују", истакао је Додик.
Поновио је да Шмит није именован у Савету безбедности УН, да је БиХ неприхватљива уколико није уставна и да Република Српска неће остати у БиХ која није уставна.
"Шта је ту реторички проблематично? Шта треба да кажем, да не постоји Устав, да је он високи представник па да будем добар момак? Ја то нисам, наравно", навео је Додик, пренела је РТРС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала