Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић: Курти по ко зна који пут показао да жели сукобе и рат

Пратите нас
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, изјавио је да је данашњом одлуком тзв. Владе у Приштини о наставку експропријације српске земље у општинама Лепосавић и Зубин Поток Аљбин Курти повукао нови потез у циљу дестабилизације прилика не терену и по ко зна који пут показао да жели сукобе и рат.
„Очигледно је да Курти не хаје за смиривање тензија, дијалог и нормализацију односа, већ новим институционалним притисцима и претњама по останак и опстанак српског народа, жели да протера Србе са њихових вековних огњишта“, наведено је у саопштењу Канцеларије за КиМ.
Додаје се и да усвајањем једностране, противправне и нелегалне одлуке о експропријацији српске земље у Лепосавићу и Зубином Потоку, Курти наставља отимачину земље српских домаћина, како би на њој бесправно градио своје тзв. војне и полицијске базе и утврђења на северу Косова и Метохије.
„Сада је јасно као дан да су закаснеле јавне расправе организоване у ове две општине на северу почетком године биле само шарада у режији Приштине за међународну заједницу и покушај задовољавања форме, а не некаква брига за владавину закона и права Срба који живе на овим просторима“, истиче се у саопштењу.
Наводи се и да је јасно да ће се народ чије је земљиште на удару окупатора из Приштине оваквим радњама супротставити свим мирним и легитимним средствима и да неће ћутке гледати како му се отима дедовина.
„Канцеларија за Косово и Метохију, заједно са нашим представницима на терену, народом, правним заступницима, цивилним сектором наставиће да се бори за легитимне интересе нашег народа, а о овом новом Куртијевом, једностраном и противправном потезу обавестићемо све релевантне међународне представнике и мисије које делују на простору Косова и Метохије, као и посредника у дијалогу Мирослава Лајчака, како би се овакво правно Куритјево насиље и узурпација спречили“, закључује се у саопштењу.
СРБИЈА
Приштина усвојила одлуку о отимању имовине Срба у Лепосавићу и Зубином Потоку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала