Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучевић поручио Басти: Странка вам се зове као Путинова, што у кампањи не рекосте да сте за санкције

© Sputnik / Лола ЂорђевићМинистар одбране Милош Вучевић
Министар одбране Милош Вучевић - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
Пратите нас
Министар одбране Србије Милош Вучевић поручио је данас министру привреде Радету Басти: "Вама се странка зове као Путинова странка, што нисте у кампањи рекли чим дођемо на власт, ми ћемо увести санкције".
Вучевић је то изјавио говорећи о могућностима за превремене парламентарне изборе и потенцијалној реконструкцији владе, алудирајући да је Баста функционер странке Јединствена Србија.
"Можда ће цела влада поднети оставку... Не би било фер да ја о томе говорим, то је питање за госпођу Брнабић, али ја не могу да искључим могућност да цела влада поднесе оставку и да се иде на изборе. Али је то ствар договора... Да ли опозиција жели да иде на изборе. Да ли ће то допринети друштвеној стабилности, да ли ће то да нас консолидује и не да на дезинтегрише. А сада нам је као друштву потребно државно и народно јединство", казао је тв Прва министар Вучевић.
Он је додао да владајућа СНС, чији је функционер, никада није бежала од избора.
"Да ли је време за реконструкцију владе то је питање за госпођу Ану Брнабић. Да ли је време да се провери рад сваког министра, ја мислим да јесте. Да видимо да ли је неко ћутао кад год је незгодно, да ли је солирао... Било је солирања. Ми не мислимо сви исто у влади, и то не треба ни очекивати, али када се утврди шта је државна политика. то остаје у самој расправи, након тога идемо сви као промотер политике Владе Републике Србије, или каже неко ја не могу да учествијем у томе и не желим да будем део владе. И то је поштено. Још је горе када неко добије гласове на тврдој националној причи, а онда добије место у Немањиној и онда каже, е сад треба урадити контра, и онда почне да се залаже за увођење санкција Русији. Па што то нисте рекли у кампањи, како то нисте на том митингу промовисали?!", нагласио је Вучевић.
На питање да ли мисли на министра Басту, Вучевић је казао:

"Мислим и на њега. Вама се странка зове као Путинова странка, бре, што нисте у кампањи рекли чим дођемо на власт, ми ћемо увести санкције".

Упитан да ли су Србији потребнији избори или реконструкција, министар је навео да је све могуће.
"Могуће да ће бити и реконструкција и избори, можда се ништа од тога не деси, а можда идемо директно на изборе. Незахвално је предвидети. Чека нас велики скуп 26. маја, али нас чека и ванредни конгрес СНС 27. маја, чека нас одлука око Народног покрета, избора страначког руководства", закључио је министар Вучевић.
Раде Баста - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2023
СРБИЈА
Српски министар Раде Баста прави дуплу штету – квари односе са Русијом и прави пукотину у влади
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала