- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Данте отворио душу после болног пораза: „Показали су да су прљави – нисам добио ни извињење“

© Sputnik / Лола Ђорђевић Данте Егзум
 Данте Егзум - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2023
Пратите нас
Кошаркаши Партизана тешко су успевали да савладају емоције после пораза од Реал Мадрида, а готово увек смирени Данте Егзум проговорио је о утакмици у којој је повређен и открио да од Гершона Јабуселеа који га је рвачким захватом оборио на под није добио ни извињење.
На крају првог полувремена деловало је да ће Партизан по трећи пут срушити Реал на њиховом терену, али уследио је преокрет који ће дуго болети црно-беле. Тешко је било и Дантеу Егзуму да изнесе прве утиске после пораза.
„Нема шта да се каже. Могу да продају причу како смо ми прљави, али су они показали да су прљави и то је тако“, рекао је утучени Егзум алудирајући на другу утакмицу у серији.
Црно-бели су у плеј-оф серији водили са 2:0, али пред сам крај друге утакмице у Мадриду дошло је до туче међу играчима због чега је Партизан у Београду морао да игра без Кевина Пантера на обе и Матијаса Лесора на једној утакмици.
Егзум сматра да је та утакмица била пресудна за пад екипе која не само да је играла без два важна играча него је и он играо повређен.
Јако смо разочарани, заслужили смо да идемо даље, сви то знају. Много тога се променило када сам бачен на паркет у оној утакмици, дефинитивно. Суспендовали су двојицу наших играча, ја сам играо повређен све ове утакмице. Шта друго да кажем“, искрен је Егзум.
Аустралијанац је открио да није добио извињење од Гершона Јабуселеа који га је током поменуте туче свом снагом претурио на паркет, а приликом тог пада Егзум је повредио прст на нози.
„Смешно је све ово, они су контролисали цео наратив ове серије, какве су приче излазиле у медијима, извињења свих њих… Мени се Јабуселе није директно извинио. То показује какви су, каква је ситуација била на паркету. Држаћемо главу високо, фоксуираћемо се на АБА лигу“, рекао је Егзум.
Кошаркаш Партизана сматра да је његов тим оштећен приликом додељивања казни после туче јер је Реал прошао са „благим“ казнама.
„Свако ко је играо кошарку зна да су казне сувише благе биле за Реал. Сви су били шокирани тиме што је Јабуселе кажњен на само пет утакмица, као да смо у „Кечерима, а не кошарци. Шта да кажем… Не би се много тога променило и да је пробао да се извини, али није ништа. Они су то све радили преко медија, Евролига је то прогутала и дала благе казне“, није желео да ћути Егзум.
Управо то што су Пантер и Лесор морали да изостану са обе односно са једне утакмице пореметило је црно-беле. Американац и Француз током целе сезоне знали су да у кључним тренуцима преломе утакмицу што је фалило у Београду.
„Суспензије Пантера и Лесора дефинитивно су окренуле серију. Пантер је пробао да ме одбрани од неког ко ме је напао и ударао с леђа и тај неко добије једну утакмицу суспензије, а Кевин две, иако ме брани. Смешно је ово, знали су тачно шта раде. Имали смо ову утакмицу, морали смо да је добијемо, али дефинитивно се моментум серије променио после друге утакмице“.подвлачи аустралијски репрезентативац.
Када је реч о последњем мечу у Мадриду Егзум је истакао да са фаулови били један од проблема, али је открио да екипа није била задовољна ни суђењем.
„Брзо смо ушли у проблем са фауловима, мењале су се петорке често. Нисмо били задовољни неким одлукама судија, неким стварима које нису свиране и шта су они радили. Они очигледно добро знају како да укаљају утакмицу. Они су знали како да играју и држе притисак. Када је било најбитније, погађали су важне шутеве“, рекао је Егзум.
Иако је истакао да ће се екипа окренути АБА лиги, Егзум не крије да ће овај пораз дуго болети и њега и саиграче јер сматра да су црно-бели заслужили карту за Каунас.
„Ово ће нас дуго болети… Требало би да идемо у Каунас, сада више не можемо ништа да променимо. Сада треба да мало издувамо главе и окренемо се на АБА лигу. Ако можемо да извучемо нешто добро из овога, покушаћемо. Требало је да завршимо ово на нашу страну“.закључио је Данте Егзум.
*Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
СПОРТ
Жељко поносан упркос болном паду у Мадриду: „Играчи су тужни, окрећемо се новом циљу“
Партизан - Реал Мадрид - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
СПОРТ
Тако близу, а тако далеко – Партизан водио 18 разлике, Реал иде на Фајнал фор
Кошаркаш Партизана Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
СПОРТ
Пантер оборио рекорд Ракочевића стар 14 година!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала